Tüfenkci: Gerekli işlemler yapılacak

Tüfenkci: Gerekli işlemler yapılacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Örgüte finans sağlayanların da üstüne hukuk çerçevesinde gidiyoruz. Bu yapının içerisinde olan bir kısım...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Örgüte finans sağlayanların da üstüne hukuk çerçevesinde gidiyoruz. Bu yapının içerisinde olan bir kısım şirketler kapatıldı. Bir kısmına da kayyum atandı. Gerekli işlemler yapılacak" dedi.

Kırşehir Valiliği'nde katıldığı programda anı defterini imzaladıktan sonra bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, "15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık gördük. Bu yapı hem TSK içerisinde, hem emniyetimizin içerisinde hem de bütün bakanlıklar içerisinde adeta bir örümcek ağı gibi sararak bu milletin kanını emmeye ve bu millete ihanet etmeyi kendine bir vazife eden bir terör örgütü" dedi.

Fetullahçı yapılanma ile ilgili mücadelenin her düzeyde devam ettiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, "Bakanlıklar, uluslararası diplomasi ve güvenlik boyutu ile değil bütün boyutları ile mücadele edilmesi gerekir. Bu örgüte bakıldığında genelde nerede para varsa o paranın kaynağı etrafında örgütlendiklerini, o kaynağı emmek için adeta organizasyonlar ve şebekeler kurduğunu görüyoruz" diye konuştu.

"Örgütün finansal boyutu çok önemli"

FETÖ'nün finansal boyutunun çok önemli olduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örgütün finans ayağının ortaya çıkartılması ve bu örgüte finans sağlayanların bu kaynağı kesmeleri ve bu yapılanların hesabını bu millete ve hukuka vermeleri önemli. 15 Temmuz'da milletin paraları ile vergi olarak alınan paralarla alınan silahları halka doğrultan bu örgüt hesap vermeli, veriyorlar. Örgüte finans sağlayanların da üstüne hukuk çerçevesinde gidiyoruz. Bu yapının içerisinde olan bir kısım şirketler kapatıldı. Bir kısmına da kayyum atandı. Gerekli işlemler yapılacak."

Kırşehir ziyaretinde Vali Necati Şentürk tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci'ye Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Aslan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli eşlik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.