Tuik’in Kazanç Yapısı Araştırması Başladı

Tuik’in Kazanç Yapısı Araştırması Başladı
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından “Kazanç Yapısı Araştırması, 2014” kapsamında TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de 650 işletmede çalışma başlatıldı.

- Türkiye İstatistik Kurumu tarafından “Kazanç Yapısı Araştırması, 2014” kapsamında TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de 650 işletmede çalışma başlatıldı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dızman, 26 Ocak 2015 itibariyle “Kazanç Yapısı Araştırması, 2014” alan çalışmalarının başladığını ve dört yılda bir gerçekleştirilen bu araştırma ile 2014 yılı içinde kamu ve özel sektörde istihdam edilen ücretli çalışanların; yaş, cinsiyet, eğitim durumu, meslek, yaptığı iş, kıdem yılı gibi kişisel özellikleri ayrımında, ortalama saatlik ve aylık brüt ücret, ortalama yıllık brüt kazanç gibi değişkenler hakkında bilgi derlediklerini söyledi.

Dizman, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü yetki alanı içersinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de 650 işletmeye uygulanacak bu araştırmada bilgisine başvurulacak kamu ya da özel sektör kurum ve kuruluşlarına kurumlarına ait personel tarafından resmi yazı ve tutanak karşılığında kullanıcı kodu ve şifre verme işlemlerinin başladığını söyledi.

Dizman, kullanıcılara verilen şifre ve kullanıcı adları ile internet üzerinden soruların cevaplandırılacağını dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.