Tükdes Otoparkların Denetlenmesini İstedi

Tükdes Otoparkların Denetlenmesini İstedi
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ali Acar, otoparkların denetlenmesi ve tüketicilere ’teslim alındı’ belgesi verilmesini istedi.Son günlerde otoparklarla ilgili şi...

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ali Acar, otoparkların denetlenmesi ve tüketicilere ’teslim alındı’ belgesi verilmesini istedi.

Son günlerde otoparklarla ilgili şikayetlerin arttığını dikkat çeken TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Acar, “Tüketiciler araçlarını teslim ettikleri otoparklardan mutlaka alındı makbuzu almalıdır. Belge yoksa hak aramak zordur” dedi.

Kapalı ve açık otopark işletmecilerinin tüketicilere ait araçları kendi işyerlerinde bulundurdukları süre zarfında ve tüketicilere ait araç anahtarlarını teslim aldığı andan itibaren her türlü zarardan sorumlu olduğunu hatırlatan Acar, ancak otopark işletmecileri mevzuatı bu konuda hiçe sayarak tüketici olarak vatandaşların araçlarını ve anahtarlarının teslim almalarına karşın herhangi bir makbuz ya da belge vermediğini söyledi. Tüketicilere araçların kendileri tarafından teslim alındığına dair belge makbuz veya evrak vermelerinin zorunlu olduğunu belirten Acar, şöyle konuştu:

“Tüketici olarak kendilerine teslim edilmiş olan araçların içerisindeki her türlü eşyadan ve yine tüketicinin aracında meydana gelmiş zararlardan da tüketicinin aracını teslim alan otopark işletmecisinin sorumluluğu bulunmaktadır. İş bu konuda büyükşehir belediyeleri/belediyeler tarafından tüketiciler için hak kaybına neden olan bu tür işletmeler denetlenmeli ve yine bu konuda büyükşehir belediyeleri/belediyeler tarafından gerekli önlemler de alınmalıdır. Nitekim tüketicilerin otoparklar içerisindeki teslim ettiği araçlarla ilgili her türlü hak kaybını önlemek görevi başta büyükşehir belediyeleri/belediyeler olmak üzere yine otopark işletmecilerinin de en önemli görevidir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.