Tulumba Köprüsü Tarih Oluyor

Tulumba Köprüsü Tarih Oluyor
Mersin’de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının yaşandığı, yıllar önce Danıştay’ın yıkım kararı verdiği, ancak yıkımı yılan hikayesine dönen Tulumba köprüsü artık tarih oluyor. Mersin Büyük...

Mersin’de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının yaşandığı, yıllar önce Danıştay’ın yıkım kararı verdiği, ancak yıkımı yılan hikayesine dönen Tulumba köprüsü artık tarih oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Tulumba Kavşağı Battı Çıktı Projesi kapsamında, Başkan Burhanettin Kocamaz bugün kavşağa ilk kazmayı vurdu.

Mersin’de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yıllar önce yaptırılan, ancak gerek sık sık trafik kazalarına neden olması gerekse oluşturduğu görüntü ve gürültü kirliliği nedeniyle davalık olan, Danıştay’ın yıllar önce yıkım kararı verdi Tulumba Köprüsü nihayet yıkılıyor. Tulumba Köprüsü’nün yerine yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin Tulumba Battı Çıktı Projesi, bugün törenle atılan temelle hayata geçiyor. Tulumba Battı Çıktı Projesi’nin temel atma töreni, Tulumba Köprüsü yanında, İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’de artık hareketin başladığını belirterek, 30 Mart öncesinde bir söz verdiğini anımsattı. 30 Mart öncesinde her gittiği yerde vatandaştan Tulumba köprüsüyle ilgili şikayetler aldığını söyleyen Kocamaz, “Vatandaşlar, Tulumba köprüsünün çok sağlıklı olmadığını, zaman zaman kazalara sebep olduğunu, şehir içerisinde silueti bozduğunu ve mutlaka kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. Keşke yıllar önce çok daha sağlıklı bir proje hazırlanıp bugünkü 2. masrafı yapmamış olsaydık. Ama her şeye rağmen zararın neresinden dönülürse kardır anlayışıyla Mersin’i rahatlatmak, çağır gereklerine uygun hale getirmek ve vatandaşlarımızın mutlu bir şekilde yaşantılarını sürdürmek düşüncesiyle ilk olarak hizmetlere buradan başlıyoruz” dedi.

“TULUMBA KÖPRÜSÜNDEN SONRA SIRA HASTANE KAVŞAĞINDA”

Mersin koskoca bir bölge olduğuna işaret eden Kocamaz, bu kapsamda hizmetleri ve projeleri de bir bir hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti. Şu anda birçok projenin tamamlandığını, bir bölümünün de tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Başkan Kocamaz, Tulumba köprüsünden sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Hastane Kavşağı ve Karayolları Kavşağı’nda yaşanan trafik sıkışıklığını ortadan kaldıracak projeye başlayacaklarını bildirdi. Kocamaz, “Onun projesi tamamlandı, ihale aşamasına geldi. Ama hepsine birden girme şansımız yok. Çünkü şehir içerisindeki trafik zaten sıkışık. Problemleri bir bir çözmek istiyoruz. Ayrıca Akbelen Bulvarı’ndaki geçitlerle ilgili proje ihaleleri şu anda yapılmış durumda. Raylı sistemle ilgili vatandaşımıza söz verdik. Ancak bu öyle bir anda olup bitecek bir proje değil. Dünyanın değişik bölgelerinde gidip incelemelerde bulunduk, şehrimizin trafiğini rahatlatacak, toplu taşımayı daha kolay hale getirecek projelerle ilgili incelemeler tamamlandı. İnşallah proje ihalesine çıkıyoruz” diye konuştu.

Anlattığı projelerin tamamını belediyenin öz kaynaklarıyla tamamladıklarını, bugüne kadar hiç kimseden kredi almadıklarını dile getiren Kocamaz, “Tabi büyük projelerde, özellikle raylı sistemle ilgili projede önümüzdeki günlerde kredi talebimiz olacak. Zira bunu belediyenin kaynaklarıyla bir anda tamamlamamız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“TULUMBA BATTI ÇIKTI PROJESİ 3 OCAK’TA HİZMETE GİRECEK”

Tulumba Battı Çıktı Projesi ile ilgili bilgi de veren Kocamaz, şunları söyledi:

“İnşaatın ihalesi hem yapım hem de eski köprünün yıkımı olarak gerçekleşti. Bu işin yaklaşık maliyeti 14 milyon 548 bin TL. 28 Nisan 2015’te yapılan ihaleye, dosya alan 9 firmadan 7’si teklif verdi. En düşük teklifi 10 milyon 719 bin TL ile Karaca İnşaat-Akkoza Mühendislik İş Ortaklığı verdi ve ihale bunlarda kaldı. İşin süresi 200 takvim günü. Sözleşme 22 Mayıs’ta imzalandı ve inşallah 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde bu tesisi bütün işlemleri tamamlandıktan sonra halkımızın hizmetine sunacağız.”

Konuşmanın ardından önce kurban kesilerek dua edildi, ardından da Başkan Kocamaz, iş makinesine çıkarak, inşaatı başlatmak üzere İnönü Bulvarı’nda asfalta ilk darbeyi vurdu.

Öte yandan, İHA’ya konuşan vatandaşlar da köprünün yıllar önce yıkılması gerektiğini, nihayet ortadan kalkacağı için memnun olduklarını söylediler.

KONUŞMANIN ARDINDAN ÖNCE KURBAN KESİLEREK DUA EDİLDİ, ARDINDAN DA BAŞKAN KOCAMAZ, İŞ MAKİNESİNE ÇIKARAK, İNŞAATI BAŞLATMAK ÜZERE İNÖNÜ BULVARI’NDA ASFALTA İLK DARBEYİ VURDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.