Tümer: “6 Milyon İşsiz, 17 Milyon Yoksul Derman Bekliyor”

Tümer: “6 Milyon İşsiz, 17 Milyon Yoksul Derman Bekliyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan bir koalisyon hükümeti kurulması yönüne iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

Yalova ve Karabük’te sivil toplum örgütlerine, gazetecilere ve vatandaşlara AK Parti’nin koalisyonu neden istemediğini anlatan ve ardından Pozantı İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Tümer, burada toplanan Pozantılılara yürütülen ve gelinen süreci anlattı. Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile birlikte Pozantı’daki bir sünnet mevlidine de katılan Tümer, “CHP MYK, kurulacak hükümetin Türkiye’nin temel 5 sorun alanında çözüm odaklı olması gerektiğinin altını çizdi. Bu sorun alanlarını dış politika, ekonomi, yeni anayasa, eğitim ve toplumsal barış olarak sıraladı” diye konuştu.

7 Haziran’da yapılan seçimlerde milletin hiçbir partiye tek başına iktidar kurabilecek bir çoğunluk vermediğini dile getiren Tümer, “Halkımız bütün partilere ülkemizin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu yükledi. O tarihten itibaren partimiz köklü ve geleneğine uygun bir sorumluluk duygusuyla hareket etti. Siyasi partilere verilen her oyun bir yurttaşımızı temsil ettiği bilinciyle bütün partilere hak ettikleri saygı ile yaklaştık. Ancak AKP, halkın yüklediği sorumluluğu yerine getirmedi” dedi.

6 milyonu aşkın işsiz yurttaşın ve 17 milyon yoksul insanımızın siyasetten sorun üretmesini değil, dertlerine derman olmasını istediğini vurgulayan Tümer, “Kaybettiğimiz her an 77 milyon yurttaşımız kaybediyor. CHP, ‘Önce Türkiye, sonra CHP’ diyen bir anlayış ve tarihi sorumluluk duygusuyla ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bütün sorunları çözme azim ve kararlılığına sahiptir” ifadelerini kullandı.

CHP MİLLETVEKİLİ ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER, CHP POZANTI İLÇE BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.