TÜMEXPO Türkiye’den Dünya’ya Açılıyor

TÜMEXPO Türkiye’den  Dünya’ya Açılıyor
Ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmeler olan KOBİ’lerin fuarda yer alacağını söyleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, KOBİ’lerin Türkiye’de ve dünyada ekonomilerin lokomotifleri konumunda olduğunu belirtti

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD)  TARAFINDNA DÜZENLENECEK OLAN ihracat odaklı TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı 30 Ekim 2 Kasım tarihleri arsında Gaziantep’te Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. İlki İstanbul’da yapılan TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı bundan sonraki yıllarda İstanbul’da ve Anadolu’da dönüşümlü ve geleneksel olarak yapılacak

30 Ekim 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak şunları söyledi’’ Yapılacak olan bu fuarla Türk firmalarının Ortadoğu pazarlarına açılmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Böylelikle Ortadoğu pazarlarında önemli bir yer edinmek, Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari köprüler kurmak ve Ortadoğu’yu Avrupa’ya açmak hedef olarak benimsenmiştir.

TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında yapılan çalışmaları güçlendirmek, Uluslararası boyutta ticari çalışmalara katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ yapılması planlanmaktadır. Uluslararası nitelikte B2B görüşmelerin gerçekleşeceği ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ 2 bin metrekarelik bir alanda yapılacaktır. Fuara Kuzey Irak ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 37 Ülkeden 600 alım heyetinin katılımını bekliyoruz, yurt içinden ve yurt dışından toplam 650 firma temsilcisi ve 40 bin ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Ağırlıklı olarak Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler olan KOBİ’lerin fuarda yer alacağını söyleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, KOBİ’lerin Türkiye’de ve dünyada ekonomilerin lokomotifleri konumunda olduğunu belirtti. Toprak sözlerini tamamlarken şu ifadelere yer verdi’’

TÜMSIAD olarak sadece ticari bir organizasyon yapmıyoruz. Hem üyelerimiz hem de is dünyası için kaynaşmaya ve birlikten kuvvet doğmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Geçen yıl hayırlar getirmesi niyetiyle çıktığımız bu yolda hamdolsun büyük hayırlara muhatap olduk. İnşallah akıbetimiz de hayır olacaktır.

Başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin ve kurumlarımızın yoğun ilgi ve alakalarıyla geçen yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz fuarımızın çok önemli ve anlamlı getirilerine hep birlikte şahit olduk. Her şeyden önce böyle bir potansiyele sahip olduğumuz ve bunu sergileyebildiğimiz için kendimizle gurur duyduk. Uluslararası Kobi Zirvesiyle karşılıklı işbirliğini geliştirdik. Uzakları yakın ettik, yakınları kaynaştırdık.

Türkiye artık bölgesinde ve uluslararası arenada bir güç olma konumuna gelmiştir. Güce sahip olmamızın yeterli olmadığını, gücümüzü göstermemiz ve birleştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bu ve buna benzer fuar organizasyonlarını gereği gibi önemsemeli, fırsat kabul etmeli ve fırsatları da kendimiz, ülkemiz ve insanlık için değere dönüştürmeliyiz.

Büyük bir heyecanla ikincisini düzenleyeceğimiz TÜMEXPO TÜMSIAD Sanayi ve Ticaret Fuarının;  ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini ve katılan tüm firmalara bereketli kazançlara vesile olmasını diler, basta Start Fuarcılık olmak üzere, bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

sadik-gozek1.jpg

TÜMEXPO Fuarına katılacak olan firmalar KOSGEB desteğinden faydalanacak. Yapılacak  olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Dr. Sadık GÖZEK şunları söyledi.” Rekabetin her geçen gün daha da keskinleştiği küreselleşen dünya ticaretinde  fuarlar; alıcılarla satıcıları buluşturan, ürünleri fiziksel ortamda sergileme olanağı sunan ve pazar hakkında güncel bilgilere doğrudan erişim imkanı yaratan önemli organizasyonlardır ve günümüz ticari hayatinin en etkili tanıtım mecralarındandır. Pek çok firma dış pazarlara ilk defa fuarlar aracılığıyla açılmakta: Fuarlar sayesinde sektöründeki gelişmeleri, yeni trendleri, rakiplerinin konumunu, müşterilerinin beklentilerini, ürün modellerini, teknolojik yenilikleri, bunların ticari uygulamalarını ve sektörün önceliklerini takip etmektedir. Fuarlar, firmaların ayni zamanda varlık gösterdiği platformlardır. Böylece alıcı, satıcı, rakipler gibi diğer aktörlere, sektörde ve pazarda kalıcı olunduğu mesajı verilmektedir. Esasen doğru ve etkili fuarlara sürekli katılan firmalar, vizyon sahibi firmalardır. Fuarlar sırasında pek çok somut is bağlantısı kurulmakta, bu is bağlantıları sayesinde ihracat artışına ve bu artışa paralel olarak ülkenin büyümesine ve kalkınmasına katkıda bulunulmaktadır. Bu kapsamda bizde KOSGEB olarak TÜMSİAD’ın düzenlemiş olduğu bu organizasyona destek olduk. Kahramanmaraş’tan fuara katılan firmalarımıza her türlü desteği sağladık. KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek sözlerini tamamlarken yapılacak olan fuarın ülke ekonomimize ve firmalarımıza katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.