Tunceli’de Bu Yerler ’Özel Güvenlik Bölgesi’ İlan Edildi

Tunceli’de Bu Yerler ’Özel Güvenlik Bölgesi’ İlan Edildi
Tunceli Valiliği, 4-19 Ağustos tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde birçok bölgenin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini duyurdu. Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “...

Tunceli Valiliği, 4-19 Ağustos tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde birçok bölgenin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini duyurdu.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tunceli ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Tunceli Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; 4-19 Ağustos 2015 tarihleri arasında bahsi geçen bölgeler ’Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın bahsi geçen bölgelere girmesi yasaklanmıştır” denildi.

Valilik açıklamasında özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen yerlerin il merkezine bağlı Kutudere, Bali Deresi, Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, mezarlık bölgesi, Laç Deresi, Ovacık ilçesi sınırlarında bulunan Karadere, Salderesi/Piskik Taşı Tepe, Çemişgezek ve Hozat sınırları arasında bulunan Aliboğazı, Hozat ilçesi sınırlarında bulunan Kinzir Ormanları, Nazımiye ilçesi sınırlarında bulunan Dokuzkayalar, Kayalı Tepe, Mazgirt ilçesi sınırlarında bulunan Şişik Ormanları olduğu kaydedilirken bölgelere ait koordinatlara da yer verildi.

Öte yandan, PKK’lılar tarafından araç yakılan Tunceli-Erzincan karayolu da üç günden bu yana ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum