Tunceli’de Vadiler Temizlenecek

Tunceli’de Vadiler Temizlenecek
Tunceli Valisi Osman Kaymak, Munzur ve Pülümür vadilerinde resmi kurumlar ile halkın katılımıyla temizlik kampanyası gerçekleştirileceğini söyledi.Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Ön...

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Munzur ve Pülümür vadilerinde resmi kurumlar ile halkın katılımıyla temizlik kampanyası gerçekleştirileceğini söyledi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ile birlikte temizlik kampanyasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasına Munzur Vadisi Milli Parkı hakkında bilgi vererek başlayan Vali Osman Kaymak, "Munzur Vadisi Milli Parkı, Tunceli-Ovacık arasında uzanan Munzur Vadisi’nde, 42 bin hektarlık bir alan 1971 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Bu bölgenin milli park olarak ilan edilmesinde etken olan veriler, başta akarsu kaynakları ve gözeler olmak üzere zengin doğal veriler, endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri ile zenginleşen bitki örtüsü ve yaban hayvan varlığıdır. Türkiye’nin en büyük milli parklarından biri olan ’Munzur Vadisi Milli Parkı’, Tunceli kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta başlayıp, vadi boyunca Munzur dağlarına kadar uzanmaktadır" dedi.

Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamaya hakkı olduğuna vurgu yapan Vali Kaymak, "Halkımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşamasını mümkün kılmak amacıyla çevreyi geliştirmek korumak ve kirlenmesini önlemek herkesin görevidir. Çevre yönetimi faaliyetlerinin başarıyla devam etmesi, uygulamaların hedefine ulaşması, bireylerin toplumun çevre konularına karşı duyarlılık ve farkındalıkla konuya sahip çıkmasıyla mümkün olmaktadır. Bu kapsamda Tunceli İl Özel İdaresi’nce Munzur ve Pülümür Vadisi’nde çöp toplama hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet çöp kamyonu temin edilmiştir. Vadilerimizin belirli yerlerine konulması düşünülen çöp konteynerlerinin ise teminine gidilmiş olup, kısa sürede sonuçlandırılması planlanmaktadır. Vadilerimizin belirli yerlerinde toplatılan çöplerin haftanın belirli günlerinde çöp toplama araçlarımızla düzenli alınarak il sınırları içerisinde mevcut katı atık yerine bırakılacaktır" diye konuştu.

Vadilerin temiz tutulması amacıyla “Temiz Çevrem” isimli kampanya başlatıldığını dile getiren Vali Osman Kaymak, "İlimiz açısında önemli yere sahip olan vadilerimizin daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir olması için “Temiz Çevrem” kampanyası adı altında Tunceli Valiliği İl Özel İdaresi başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, çevre örgütleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 09.00’da yeraltı çarsısı üzerinde toplanılarak startı verilecek temizlik kampanyasına tüm halkımızın ve doğaseverlerin katılımını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

TUNCELİ VALİSİ OSMAN KAYMAK, MUNZUR VE PÜLÜMÜR VADİLERİNDE RESMİ KURUMLAR İLE HALKIN KATILIMIYLA TEMİZLİK KAMPANYASI GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.