Tunç’tan Madencilere Haftasonu Tatili Müjdesi

Tunç’tan Madencilere Haftasonu Tatili Müjdesi
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Soma Maden Kazası mağdurları ve maden işçilerinin çalışma, emeklilik şartlarına yönelik düzenlemeler getiren tasarının görüşmelerinin yapıldığı mecliste Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten talep et

- AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Soma Maden Kazası mağdurları ve maden işçilerinin çalışma, emeklilik şartlarına yönelik düzenlemeler getiren tasarının görüşmelerinin yapıldığı mecliste Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten talep ettiği yeraltında çalışan işçilerin hafta tatilini iki güne çıkaran talebi uygun görüldü.

Kamuoyunda ‘Torba Kanun’ olarak bilinen tasarının görüşüldüğü Mecliste söz alan Milletvekili Tunç, “Bakanım tasarıya göre yer altında çalışan işçilerimizin çalışma süresi günlük altı saate, haftalık da otuz altı saate düşürülüyor. Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonunda dinlediğimiz maden işçilerinin haftada bir gün tatil yaptıkları, bunun da dinlenmeleri için yeterli bir süre olmadığı için hafta tatilinin iki güne çıkarılması yönünde talepleri var” dedi.

Milletvekili Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e işçi sağlığı ve işçilerin verimli çalışması açısından günlük çalışma saatinin yedi buçuk saat olarak ve hafta tatilinin de iki gün olarak düzenlenmesinin yararlı olacağını belirtti. Milletvekili Tunç’un önerisi üzerine açıklama yapan Bakan Çelik, “Sayın Tunç, maden işçilerinin haftada 1 gün değil de 2 gün izin yapma taleplerinin olduğunu söylediler. Arkadaşlar, burada çalışma saatlerini düşürüyoruz. Dolayısıyla, maden çalışanlarının gün ışığından daha çok yararlanması imkânı sağlanıyor. Saat 45 saatten 36 saate düşürülünce 6 gün, 6 saat çalışma şeklinde ortaya çıkıyor. Yani bu konuda ciddi bir itiraz bize gelmedi ama tarafların “7,5 saat çalışalım ve 2 gün tatil edelim” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.