Türel, "Antalya’nın Sürgün İlçesi Yoktur"

Türel, Antalya’nın Sürgün İlçesi Yoktur
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın sürgün ilçesi olmadığını, her ilçenin birbirinden değerli ve kıymetli olduğunu söyledi.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın sürgün ilçesi olmadığını, her ilçenin birbirinden değerli ve kıymetli olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Doğu ilçe ziyaretleri kapsamında ikinci gününde ilk durağı Akseki oldu. Gezisinin ikinci gününde Akseki ilçesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Menderes Türel, Ömer Duruk Parkı’nda yoğun bir ilgiyle karşılandı. Başkan Türel’e AK Parti Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti. Tek tek vatandaşlarla selamlaşan Menderes Türel, Akseki halkıyla birlikte kahvaltı yaptı.

30 YILDIR TAŞIMA SUYLA HİZMET ALIYORDU

Aksekililerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Türel, “Bizim için şükür günü. 30 senelik sorun adeta rüyalar gerçek olur gibi son buldu. Çözüme kavuştu. Biz siyasetin içinde sizlere hizmet için varız. Akseki’nin su sorununu defalarca duyduğumda vekil olduğum dönemde arkadaşlarla birlikte üzerimize düşeni yaptık. Ancak bu sorunu çözmek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çözmek nasip oldu. Su medeniyettir. Böyle güzel bir ilçenin bu sorunu ile anılması bizi üzüyor. Bu sorun bir Türkiye meselesidir” dedi

12 MİLYON LİRALIK YATIRIM.

Menderes Türel, bu projenin kolay bir proje olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İsale hattını yapmak teknik olarak kolay değildi. 12 milyon TL’lik bir yatırım var. Belediye çalışınca oluyor. Bu su hattı toplam 40 kilometre’dir. Akseki’ye bu hattı getirirken Cevizli ve diğer mahallelere de götürmek zorundaydık. Böylelikle mahallelerimize bu hizmeti sunma şansımız olacak. 40 kilometre hat, 52 kilometre’ye çıktı. Daha önce geldiğimizde “6 ayda suyu getireceğiz demiştik. Kusura bakmayın 7 ayda getiriyoruz” diyerek latife yaptık. İşin esası bu hizmet 28 Temmuz da başladı. 12 Ocak’ta su aktı. Çalışma süresi 5,5 aydır, 7 aydan da önce bitirdik. Hattı uzatmamıza rağmen 68 işçimizle geceli gündüzlü 16 iş makinesi ile gayret gösterdik. Siyaseti hizmet için yapıyoruz. Siyasi rozetleri de seçimden seçime takıyoruz. Oy versin vermesin hizmet etmek boynumuzun borcudur.”

AKSEKİ SÜRGÜN YERİ DEĞİL CENNET KÖŞESİDİR

Büyükşehir yasası çıktığında muhalefet tarafından eleştirilere maruz kaldıklarını söyleyen Türel, “Bu yasa olmasaydı bu hizmete kavuşamazdık. Bu proje hizmetlere güzel bir örnektir. Bu yasa ile merkezde beş ilçeye hizmet yapan Büyükşehir’in hizmetleri 19 ilçeye hizmet edebilir hale geldi. Bütün ilçelere hizmet birimleri kurduk. Bu birimleri kurunca Belediye görevli işçi, memur arkadaşların atamalarını yaptık. Buranın sorunlarını çözsün diye. Büyükşehir meclisinde muhalefetten arkadaşlar siz işçi ve memurları nasıl sürgüne gönderisin dediler? Akseki sürgün yeri değildir. Cennet yeridir dedim. Biz Akseki’ye hizmet borçluyuz. Akseki, Gündoğmuş, İbradı nasıl sürgün yeri olur? Şimdi seçimler geliyor. Buralara gelecekler, düne kadar Akseki sürgün yeri olarak görenler, nasıl buraya gelip sizden oy isteyecekler. Seçim gelince sizi hatırlarlar. Akseki’ye defalarca geldik. Şerefle geliyoruz size hizmet etmek en büyük şereftir. Aksekililer olarak Türkiye’de ticari zeka ile çok büyük işler yaptınız. Bu özelliği Türkiye’de çok farklı bir konuma taşıyorsunuz. Siz doğruyu bilirsiniz, gerçeği görürsünüz. Siz, size hizmetkar olanı iyi bilirsiniz. Bu mutluluğu sizinle paylaşmak için buraya geldik. Hayırlı uğurlu olsun. Seçimde önce ‘Nerde kalmıştım Antalyam diyerek, yola koyulduk. Şimdi ise Menderes Türel Akseki’ye Antalya’ya iyi gelecek’ diyoruz” diye konuştu.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci ise, “İnsanların bir arada yaşadığı yerlerde sıkıntıların olması doğal bir şeydir. Bugün bu problemlerin çözümü için çok büyük bir iradenin buruda olduğunu görüyoruz. Akseki’nin en büyük sorunu olan suyu çözmek bir başlangıçtır büyük yatırımlar için kıvılcımdır” diye konuştu.

SU TEŞEKKÜRÜ PORSELEN İBRİK TAKIMI

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, seçimden önce Akseki’nin su sorununu masaya yatırdıklarının şimdi bu vaatlerin yerine getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Sadık Badak ise “6 ay içerisinde yetki alırsak, Akseki’nin içme suyunu tamamlayacağız dedik. Sizde bu yetkiyi Başkan’a verdiniz. Size ve Başkan’a teşekkür ediyorum. İçme suyu projesi için 2012 yılından itibaren İller Bankası ile yapılması için çaba gösterdik. Seçimden sonra 6 ay içerisinde Akseki’nin sorunu çözdük. İçme suyu Akseki’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Akseki için tarihi gün yaşadıklarını, Toroslar da çok zor şartlarda yaşadıklarını ama artık Akseki’nin bundan sonra kabuğunu kırdığını söyledi.

AK Parti Akseki İlçe Başkanı Mehmet Özdilek de Akseki’nin kangren olan sorunu çözen “Büyükşehir Belediyemiz ve hükümetimize” teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra ise Akseki Belediye Başkan İsmet Uysal, Başkan Menderes Türel’e su ibriği verdi. Başkan Türel, daha sonra çeşmeden su içerek “Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.