Turgutlu’da Çaldağı Madeni İçin Konferans

Turgutlu’da Çaldağı Madeni İçin Konferans
Manisa’nın Turgutlu ilçesi, Çaldağı Mevkii'nde faaliyet gösteren Çaldağı Madencilik Firması'nın rezerv işlemlerinde kullanılan sülfürik asit için önlem alınmasına dair yapılan konferansa konuşmacı olarak Maden Mühendisi Prof.Dr. Tahir Öngör katıldı.

- Manisa’nın Turgutlu ilçesi, Çaldağı Mevkii'nde faaliyet gösteren Çaldağı Madencilik Firması'nın rezerv işlemlerinde kullanılan sülfürik asit için önlem alınmasına dair yapılan konferansa konuşmacı olarak Maden Mühendisi Prof.Dr. Tahir Öngör katıldı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan konuşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özer ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu üyeleri olan CHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü katıldı.

Konuşmanın genel teması çıkarılacak olan nikel madeninin sülfürik asit ile işlenmesi ve ayrıştırmasındaki sıkıntının doğa tahribatına ve verimsiz tarım arazilerine yol açabilecek olmasıydı.

Prof.Dr. Tahir Öngör katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı. Sülfürik asit ile maden rezervi yapmanın sakıncalılarını dile getiren Öngör sülfürik asit ile işlem yapılmasının maliyeti düşürmek amacıyla tüm dünyada öngörüldüğü ancak farklı tekniklerin oluşması için bilinçlendirme toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Diğer işleme tekniklerinin maliyeti fazlalaştıracağını ancak ortama ve doğaya zarar vermeyeceğini belirten Öngör hiçbir işlem ve maliyet insan sağlığından önemli ve önde olmaz, şartlar ne olursan olsun öncelik insan ve tabiatın sağlığıdır. Yapılan değerlendirmede dünyada sülfürik asit kullanımın yoğunlaştığı ve bunun insan sağlığı üzerinde kötü sonuçlar doğurmaya başladığı belirtildi.

Çaldağı Nikel Madeni Firması, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu üyeleri ve Turgutlulu bürokratları kapsayan bir heyeti Finlandiya’da konuk edecek ve orada faaliyet gösteren bir madeni inceleyecek.

TURGUTLU’DA ÇALDAĞI MADENİ İÇİN KONFERANS

TURGUTLU’DA ÇALDAĞI MADENİ İÇİN KONFERANS

TURGUTLU’DA ÇALDAĞI MADENİ İÇİN KONFERANS

TURGUTLU’DA ÇALDAĞI MADENİ İÇİN KONFERANS

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.