Turistlere Kötü Davrananlara Ceza Talebi

Turistlere Kötü Davrananlara Ceza Talebi
Bursalı turizmciler, yerli ve yabancı turistlere uygunsuz davranışta bulunan esnaf ve vatandaşların derhal cezalandırılmasını istedi.Bursa’da bir yerli turistin yemek geç geldiği için çıkan tartışmada...

Bursalı turizmciler, yerli ve yabancı turistlere uygunsuz davranışta bulunan esnaf ve vatandaşların derhal cezalandırılmasını istedi.

Bursa’da bir yerli turistin yemek geç geldiği için çıkan tartışmada darp edilmesi üzerine ortak açıklama yapan TURSAB, GÜMTOB, BUSAT, BURO ve SKAL, "Pazar günü meydana gelen olayda, Bursa’da önce Arap sanılan, fakat daha sonra Vanlı olduğu anlaşılan bir misafirin yemek geç geldiği gerekçesiyle darp edilmesi ulusal basına yansıdı. Bu olay münferit bir hadisedir. Bursa’ya gelen Arap turistler hizmetten ve gördükleri misafirperverlikten memnun. Bunu şehir dışından gelen acente yetkilileri söylememektedir” dedi.

Bursalı turizmciler adına basın açıklaması yapan BTSO Turizm Konsey Başkanı Hasan Eker, "Turiste ve misafire uygun olmayan davranışta bulunan esnaf derhal cezalandırılmalıdır. Turisti dolandırmaya yönelik veya turiste yönelik şiddet cezaları artırılmalıdır. Bahsi geçen olayda acenta kullanılmadığı görüşülmüştür. Şüphesiz acenta organizasyonu ile gerçekleşen turlarda mağduriyet asgari seviyededir” dedi.

Bursa’nın termal ve sağlık alanında teşviklere ihtiyacı olduğunu ifade eden Eker, “Afyon’da olduğu gibi gerek termal alanda, gerekse sağlık alanında teşviklere ihtiyaç vardır. Bu konuda vekillerimizin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BURSALI TURİZMCİLERDEN ARAP TURİST AÇIKLAMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.