Turizmde Kurban Bayramı Dopingi

Turizmde Kurban Bayramı Dopingi
Kurban Bayramı tatili nedeniyle okulların açılış tarihinin ertelenmesiyle uzun tatil fırsatı yakalayan yerli turistin otellere akın etmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığının okulların ilk olarak 14...

Kurban Bayramı tatili nedeniyle okulların açılış tarihinin ertelenmesiyle uzun tatil fırsatı yakalayan yerli turistin otellere akın etmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığının okulların ilk olarak 14 Eylül’de açılacağını daha sonra Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Başbakanlık kararıyla 28 Eylül’de eğitim öğretime başlayacağını bildirmesinin ardından Akdeniz ve Ege’deki otellerin yüzde yüz dolması bekleniyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, okulların geç açılmasıyla beraber işletmelerin yüzde 100 gibi bir doluluğa ulaşacağını söyledi.

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman da, otellerin doluluk oranının yüzde 90’ın üzerinde olacağını kaydetti.

“İŞLETMELERDE YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞMAYI BEKLİYORUZ”

Okulların açılmasının ertelenmesi için ciddi bir çaba harcadıklarını ve bunun sonucunu aldıklarını ifade eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, şöyle konuştu: “Türkiye’de aşağı yukarı 20 milyon öğrenci var. Hepsinin tatil müşterisi olması beklenmeyebilir ama böyle bir tarih değişikliği nedeniyle bayramda işletmeler yüzde 100 gibi bir doluluğa ulaşacaklardır diye düşünüyorum. Okulların geç açılması ve bayram tatilinin yer alması otellerde tatil yapanlarda ciddi bir artışa neden olacak. Özel okulları hariç tutarsak 20 milyon öğrenciyi ilgilendiren bir durum söz konusu. Bunların hepsi ya da büyük bir kısmı yurt içinde seyahat edecekler ve tatillerini sürdürecekler. Bunlara kıyı da tatil yapacaklar diye bakmamız lazım. Türkiye içindeki bütün hareketlere bakıyoruz. Bu durum çok olumlu bir yansıma olarak yaşanacak diye düşünüyoruz. Sadece otellere yansıması olarak düşünmeyin Türkiye içindeki hareketliliğe de yansıyacak. Okulların açılışı bir hafta ertelendi bir de bayram girdi araya insanlar kalkacak akrabalarını ziyaret edecek, kendi ceplerine uyacak bir otel de tatil yapacak. Paket durumları yavaş yavaş başladı ve ciddi bir talep gelmesini bekliyoruz.”

TATİLDEN DOLAYI CANLILIK YAŞANACAK

Kurban bayramı dolayısıyla okulların geç açılacak olmasının turizme etkisinin çok iyi yönde olacağını belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tatilden dolayı bir canlılığın yaşanacağını şöyle dile getirdi: “Okullar açılacak bir hafta sonra tatil olacak. Dolayısıyla insanları bir mobilize ediyorsunuz bir işe başlamaları konusunda bir hafta sonra da hadi tatile gidin diyorsunuz. Milli Eğitimin müfredatı konusunda da çok yararlı bir yedi gün olmayacaktı verimlilik açısından. Bu şekilde turizm ekonomisi ve turizmin diğer canlılığı devam ettirmiş olacak. Dolayısıyla bu tatilden dolayı bir canlılığın devam edeceğini düşünüyoruz. Seyahat endüstrisinin oluşturduğu diğer sektörlere etkisi de bu şekilde bir miktar daha devam etmiş olacak.”

“YÜZDE 90 ÜZERİNDE DOLULUK BEKLİYORUZ”

Bayram tatili nedeniyle otellerin doluluk oranında beklentilerinin yüzde 90’ların üzerinde olması yönünde olduğunu söyleyen Yusuf Hacısüleyman konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu tabi eylül ayına okul tatilinin de devam ettirilmiş olması, eylül ayının tümüne yansıyacaktır. Burada sadece bayram değil, eylül ayının tümünü insanların planlaması açısından güzel bir fırsat oldu. Ekonomik olarak da iyi bir gelişme olarak görünüyor. Eylül ayı, batı Avrupalı turistlerin yoğun olarak ülkemize geldiği aylar olarak görüyoruz.”

TÜRKİYE OTELCİLER FEDERASYONU (TÜROFED) BAŞKANI OSMAN AYIK, OKULLARIN GEÇ AÇILMASIYLA BERABER İŞLETMELERİN YÜZDE 100 GİBİ BİR DOLULUĞA ULAŞACAĞINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.