Türk Büro-sen Ayrımcılığa Tepkili

Türk Büro-sen Ayrımcılığa Tepkili
Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Metin Ucal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’nda hakim ve savcılara yapılacak bin 155 lira zammı içeren ‘Yargı Paketi’nin görüşülmeye başlandığını belirterek, hakim ve savcıların iki ayrı düzenleme

- Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Metin Ucal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’nda hakim ve savcılara yapılacak bin 155 lira zammı içeren ‘Yargı Paketi’nin görüşülmeye başlandığını belirterek, hakim ve savcıların iki ayrı düzenleme ile ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldığını, ancak 50 bini aşkın adalet çalışanının göz ardı edildiğini öne sürdü.

“Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama adalete yapılacak en büyük kötülüktür” diyen Ucal, “Bilindiği gibi adalet hizmeti verenler sadece yargıçlar değildir. Yazı işleri müdüründen mübaşirine, zabıt katibinden teknik elemanına kadar 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu olmaksızın hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında yapılan ayrımcılık, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratacaktır” ifadelerini kullandı.

Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece yargıçlara yapılacak bir zammın adının "Adalet Bakanlığı" olan bir kuruma yakışmadığını anlatan Ucal, şöyle devam etti:

“Ülke insanlarına adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir. Adalet çalışanları arasında 3. defa yapılacak ayrım, çalışma barışını bozacak ve adalet hizmetlerinin sekteye uğramasına sebep olacaktır. Adalet Bakanlığı bu yanlıştan vazgeçmeli, TBMM Adalet Komisyonu ise bu fütursuzluğa alet olmamalıdır. Hakim ve savcılara yapılacak zam diğer adalet çalışanlarına ve tüm kamu çalışanlarına da yansıtılmalıdır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.