Türk Dâhi En Uzun Asal Sayıyı Mı Buldu ?

Türk Dâhi En Uzun Asal Sayıyı Mı Buldu ?
Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, 2013 yılında Missouri Üniversitesi’nden matematikçi Curtis Cooper’in 17 milyon 425 bin 170 haneli en uzun asal sayı rekorunu 2 Kenquagintilyonluk asal sayı ile geçtiğ...

Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, 2013 yılında Missouri Üniversitesi’nden matematikçi Curtis Cooper’in 17 milyon 425 bin 170 haneli en uzun asal sayı rekorunu 2 Kenquagintilyonluk asal sayı ile geçtiğini iddia etti.

Missouri Üniversitesi’nden matematikçi Curtis Cooper tarafından keşfedilen 17 milyon 425 bin 170 haneli sayıyı p=(2) üzeri 2 üzeri 511+1 olarak tanımlanan sayı sayesinde bulduğu asal sayının 2 kenquagintilyonluk asal sayı ile geçtiğini iddia eden Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, “2013 yılında 17 milyon 425 bin 170 haneli sayının Missouri Üniversitesi’nden matematikçi Curtis Cooper tarafından keşfedildiği belirtilmişti. Benim hesaplamalarımda bu elde edilen ‘dünyanın en büyük asal sayısı’ unvanını geçmiş bulunuyorum. Hesaplamalarım ise şu şekildedir: (2 üstü a ) + 1 tamsayısına ‘p’ diyelim. ‘p’ asaldır. Burada a,2 üssü 511’dir. ‘p’ sayısı şu ana kadar belirlenmiş, bulunmuş, tespit edilmiş ve hesaplanmış bilinen en büyük asal sayıdır. ‘p’nin basamak sayısı 2 kenquagintilyon, 18 novemkenquagintilyondan fazladır. ‘p’nin uzunluğu 672 trekatragintilyon, 692 dokatragintilyon ışık yılını aşar. Ben bulduğum bu asal sayıyı Samsun Valimiz İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleriyle şahsımda tüm Samsun halkına hediye ediyorum. Ben şimdiye kadar ya anlaşılamadım ya da anlaşılmak istedim. Bilinenin aksine ölmeden anlaşılmak isterim. Benim bu çalışmalarım ile tüm sistemlerin kapasitelerinin artacağını ve Türkiye’nin önemli bir teknoloji üstüne dönüşeceğimi iddia ediyorum. Ben bu çalışmamla artık jübilemi de yaptığımın bilinmesini istiyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.