Türk Doktorlara Onur Ödülü

Türk Doktorlara Onur Ödülü
Dubai’de başlayan 15. Uluslararası Rinoloji Kongresi açılış töreninde iki Türk doktora “Seçkin Bilim Adamı Onur Ödülü” verildi. Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 2 bin hekimin katıldığı kongreye,...

Dubai’de başlayan 15. Uluslararası Rinoloji Kongresi açılış töreninde iki Türk doktora “Seçkin Bilim Adamı Onur Ödülü” verildi.

Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 2 bin hekimin katıldığı kongreye, mesleklerinde önemli başarılar elde etmiş hekimler katıldı.

Kongrenin açılış töreninde bir konuşma yapan Kongre başkanı Prof.Dr. Reda Kamel, Kulak Burun Boğaz konusunda ülkeler arasında bilgi alışverişinin önemini vurguladı ve Uluslarası Rinoloji Deneğinin düzenlediği toplantının bu amaca hizmet edeceğini ifade etti.

Kongrede, Kulak Burun Boğaz eğitimine yaptıkları katkılar nedeniyle Prof. Dr. Tuğgeneral Mustafa Gerek ve Prof. Dr. Metin Önerci’ye

“Seçkin Bilimadamı Onur Ödülü” verildi.

Ödülü almaktan onur duyduklarını belirten Prof Gerek ve Prof. Önerci, “Ülkemizin tıp alanında ulaşmış olduğu aşamanın ve bilgi birikiminin diğer ülkeler tarafından da dikkatle izlendiğini ve özellikle çevre ülkelerin kendi eğitim düzeylerini yükseltmek için Türk hekimleri ile daha çok işbirliğine yöneldiklerini görmek bizleri mutlu etti” dedi.

Tıp eğitimine katkı sağlayacak her türlü bilimsel etkinliğe destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Türk bilim adamları, kongre sırasında yapacakları konferansların yanı sıra yeni cerrahi uygulamaları canlı gösterimler ile de KBB hekimlerine sunacaklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.