Türk Edebiyatının 3 dev ismi bir arada

Türk Edebiyatının 3 dev ismi bir arada
Türk Edebiyatının 3 dev ismi İskender Pala, Ahmet Ümit ve Mario Levi okurlarıyla söyleşide buluştu .

Türk Edebiyatının 3 dev ismi İskender Pala, Ahmet Ümit ve Mario Levi okurlarıyla söyleşide buluştu .

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sevgi ve Barış Buluşmaları kapsamında düzenlenen Çardak Altı söyleşileri, usta isimleri ağırlamaya devam ediyor. Ünlü Sunucu Özge Uzun'un moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin 4 Eylül akşamı konukları 3 usta yazar oldu. Türk Edebiyatının dev isimleri İskender Pala, Mario Levi ve Ahmet Ümit "Bizim Büyük Zenginliğimiz: Anadolu'nun Kültürel Çeşitliliği ile Barış ve Sevgi konularını konuştu. Söyleşi boyunca birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan yazarlar, toplumda yaşanan ayrışmaların kültürel çeşitliliğe zarar verdiğini söyledi.

Gençlik yıllarındaki anılarını okurlarıyla paylaşan usta isimler, vatandaşları zaman zaman duygulandırdı, zaman zaman kahkahaya boğdu. Söyleşi sonrası yazarlara plaket ve çiçek takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yazarların ülkede siyasetçilerden daha fazla konuşması gerektiğini söyledi.

"TEHLİKE DEVAM EDİYOR"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin atlatılmasında en başta sevgi ve barış kavramlarının önemli olduğuna değinen Usta Yazar Ahmet Ümit, "Burada bulunmak çok anlamlı. Türkiye yakın bir zamanda çok büyük badire atlattı. Bu badireden çıkan sonuç barış ve sevgi, gibi kavramların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor Türkiye bir iç savaşa girebilirdi. Bir darbenin derinliğine sürüklenebilirdi Allah korusun. Bu tehlike devam ediyor. Bu tehlikeyi önlemenin yolu bu kavramlar. Kendimizle, doğayla, bizim gibi düşünmeyenlerle barış. Bu kavramları oturtamazsak eğer mutsuzluk kaçınılmaz" dedi.

"BİR ŞEY ÜRETMEKTEN BAHSEDEBİLİYORSAK ÖNCE BARIŞTAN BAHSETMELİYİZ"

Dünyadaki olumsuzların barış ve sevgiyle aşılabileceğini söyleyen İskender Pala ise,"Bu dünya iyilikler üzerine kurulmuş bir dünya barış bu dünyada bu iyiliklerin en başında gelen bir şey. Sevgiden bahsedebiliyorsak. Önce Barıştan bahsetmeliyiz. Çünkü Barışı korumayan insanların birbirini sevmesi ihtimali yoktur. Birşey üretmekten bahsedebiliyorsak önce barıştan bahsetmeliyiz . İsminin Barış ve Sevgi olması apayrı önemli başkana teşekkür borçluyuz. Hiç durmadan tekrarlanması gerekir, üzerinde durulması gerekir" diye konuştu.

Söyleşinin ardından yazarlar okurları için kitap imzaladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.