Türk Futbolcunun Acı Kaybı

Türk Futbolcunun Acı Kaybı
Trabzonspor’un ilk başkanı ve bordo-mavili kulübün kurucularından Ali Osman Ulusoy hayata gözlerini yumdu.İstanbul’da özel bir hastanede yaklaşık 20 gündür zatürre teşhisi ile tedavi gören 87 yaşındak...

Trabzonspor’un ilk başkanı ve bordo-mavili kulübün kurucularından Ali Osman Ulusoy hayata gözlerini yumdu.

İstanbul’da özel bir hastanede yaklaşık 20 gündür zatürre teşhisi ile tedavi gören 87 yaşındaki Ulusoy, bugün hayatını kaybetti. Ulusoy’un cenazesinin yarın Trabzon’un Of ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

Ali Osman Ulusoy 1927 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini 1938’de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu.

Taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik alanlarında etkinlik gösteren Ulusoy Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapan Ali Osman Ulusoy, Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanlığı görevini yürütüyordu. Aynı zamanda Trabzonspor’un kurucuları arasında yer alan Ulusoy, Trabzonspor’un 1967-1968 sezonunda kulübün ilk başkanlığını yapmıştı.

Ali Osman Ulusoy, Zehra Ulusoy ile evli ve 2 çocuk sahibiydi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.