Türk Gemisi İspanya'da Rehin Alındı

Türk Gemisi İspanyada Rehin Alındı
Türkiye'de faaliyet gösteren Nabal Denizcilik şirketine ait ANA-N isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile birlikte İspanya'da yük bıraktığı bir limanda rehin alındığı bildirildi.

- Türkiye'de faaliyet gösteren Nabal Denizcilik şirketine ait ANA-N isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile birlikte İspanya'da yük bıraktığı bir limanda rehin alındığı bildirildi.

İddiaya göre, ANA-N isimli kuru yük gemisine mart ayında Ukrayna'dan aldığı yükü boşaltmak üzere gittiği İspanya'nın Algeciras şehrindeki limanda İspanyol makamlarınca el konuldu. CAT firmasının (Caterpillar) Nabal Denizcilik'ten alacağını tahsil için gemiye el koydurduğu ileri sürüldü. Haciz işlemi başlatılan alacak-verecek meselesi yüzünden İspanya'da uygulanan karar gereği gemiye içindeki mürettebatı ile birlikte el konuldu. Limanda yükünü boşaltan gemiye liman açıklarında demir attırıldı. Yaklaşık iki aydır denizde tutulan gemideki 12 kişilik Türk mürettebat gemide rehin hayatı yaşıyor.

Geminin kaptanı ve aileler geminin sahibi Sinan Naiboğlu'na ulaşamadıklarını belirtti. Yaşanan mağduriyet Türkiye'deki aileleri endişelendiriyor. Gemideki işine yeni başlayan Samet Sunay isimli mürettebatın Balıkesir'deki ailesi de çocuklarıyla ilgili büyük endişe içerisinde.

İHA muhabirine konuşan işadamı Selahattin Sunay, Türk yetkililerden konuyla ilgilenmelerini, personelin yaşadığı mağduriyetten kurtarılmasını beklediklerini söyledi. Sunay, "Oğlum 6 aydır gemi işletmesinde çalışıyor. Son gittiği İspanya Algeciras limanında firmanın borcundan dolayı gemiye el konulmuş. ANA-N isimli gemi, Nabal Denizcilik'e ait. Sinan Naiboğlu sahipliğinde. İki aydır demir attığı bu limanda mahsur bir şekilde bekliyorlar. İlgililerden yardım bekliyoruz. İcra işlemi yapılmış, firmanın borcundan dolayı alacaklı olan karşı firma gemiyi haciz etmiş. Uluslararası yasa ne şekilde gelişiyor bilmiyoruz. İşin kötüsü, firma yetkilisi olan gemi sahibine hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Kaptanla birlikte 12 tane gemi personeli var, birisi benim oğlum, adı Samet Sunay. Samet'le telefon görüşmesi yaptık. Alıcı firma gıda yardımı yapmış. Ancak, 'Bundan sonra gıda yardımı söz konusu değil. 'İşinize bakın, başınızın çaresine bakın. Yetkilileriniz kimse gelip ilgilensin' demişler. 3-4 günlük erzakları kalmış. Geminin sahibi bulunamadığı için herkes kendi ailesine ulaşmış. Dışişleri Bakanlığı'na, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve İspanya Başkonsolosluğu'na mail attım, merakla bekliyoruz. Hiç kimse ilgilenmiyor, şirkette telefonlara bakan yok. İlk seferinde Gürcistan'a gitti, sonra Bulgaristan, ardından Ukrayna ve İspanya'ya gittiler. Şu anda iki aydan beri İspanya'da bekliyor. Üzerindeki yükü boşaltıp boşaltmadığını bilmiyorum. Ukrayna'dan oraya yükle gitmişler. Çekim alanına girdiği zaman internetten haberleşebiliyoruz. Gemide bekletilen personele, 'Daha 3-4 ay daha burada bekleyebilirsiniz' demişler" diye konuştu.

Öte yandan, Selahattin Sunay, telefonla ITF yetkilisini arayıp rehin kalan gemiyle ilgili bilgi verip yardım istedi. İlk defa haberdar olduklarını belirten yetkili ise konuyu araştıracaklarını söyledi. Aileler merak ve endişe içerisinde gemideki Türk mürettebatın kurtulmasını bekliyor.

TÜRK GEMİSİ İSPANYA'DA REHİN ALINDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.