Türk İşçiler Libya’dan Tahliye Ediliyor

Türk İşçiler Libya’dan Tahliye Ediliyor
Dışişleri Bakanlığı’nın Libya’da yaşayan Türkler için yaptığı açıklamanın ardından yaklaşık 250 Türk vatandaşı yurda döndü.

- Dışişleri Bakanlığı’nın Libya’da yaşayan Türkler için yaptığı açıklamanın ardından yaklaşık 250 Türk vatandaşı yurda döndü.

Libya’da çeşitli işlerde çalışan Türk vatandaşları, Dışişleri Bakanlığı’nın Türk Hava Yolları’ndan kiralayarak kendilerine tahsis ettiği özel uçakla İstanbul’a geldi. Türk işçileri, Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını söylediler. Tunus’un Jerba şehrinden Türkiye’ye gelen işçiler havalimanında yaptıkları açıklamada, “Türklere düşman. Orada bir komutan var. Halife Haftır. Bingazi yöresinde bu bir kelime söyledi. Türkler burayı terk edecek. Bu adam Amerika’da 20 yıl kalmış ve Amerika’nın isteğiyle Libya’ya dönmüş. Türkleri sevmiyorlar. Oradan kaçırıyorlar. Bizim arabamıza girdiler, bizi dövmeye kalkıştılar. Bizim arabaya girdiler, arabada birkaç kişiyi hırpaladılar. Hatta kartlarını aldılar. Bir arabanın da camını kırdılar” dediler.

Libya’da ailesi ile birlikte baklava işi yapan Murşit Yıldırım, “İki üç senedir oradayım. Ailemle birlikte yaşıyorum. Mecburen döndük. Dönüş yorucu ama iyi oldu. Fakat oradan çıkarken biraz zorluk çektik. Neden döndünüz? Çünkü savaş burnumuzda idi. Bombalar saniyede patlıyordu. Korkarak geldik. Orada baklava işi yapıyordum” diye konuştu.

TÜRK İŞÇİLER LİBYA’DAN TAHLİYE EDİLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.