Türk Karatesi Adım Adım İlerliyor

Türk Karatesi Adım Adım İlerliyor
Samsun’da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Çok kaliteli müsabakalar izledik. Edindiğimiz izlenimler gösteriyor ki, Türk karatesi her geçen gün daha iyiye gid

- Samsun’da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Çok kaliteli müsabakalar izledik. Edindiğimiz izlenimler gösteriyor ki, Türk karatesi her geçen gün daha iyiye gidiyor” dedi.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle 20-22 Kasım tarihleri arasında organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda 52 ilden bin 200 sporcu, 33 dalda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Samsun’da yapılan organizasyonu yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçmiş yıllara göre kalitenin biraz daha yukarıya çıktığını belirterek, “Bütün illerden şampiyonaya katılan sporcular olduğunu görüyoruz. Hepsi çok iyi hazırlanıp gelmişler. Çok ciddi müsabakalar oldu. Ayrıca, geçen yıllara oranla hem il hem de sporcu sayısı açısından daha kalabalık. Bu da Türk karatesinin her geçen gün daha iyiye gittiğini gösteriyor” diye konuştu.

“BİR İLK OLDU”

Türkiye Karate Federasyonu, ‘81 İlde Karate’ hedefiyle 2013 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde karate yapılmayan illere antrenör ve malzeme göndermiş, bu illerde karate sporunun yapılmasını sağlamıştı. Bu çalışma kapsamında karateye başlayan ve ilk kez Türkiye Şampiyonası deneyimi yaşayan sporcular olduğunu hatırlatan Başkan Esat Delihasan, “Bu proje kapsamında illere gönderdiğimiz antrenörlerimizin yetiştirdiği sporcular Samsun’a gelerek mücadele ettiler. Türkiye Şampiyonası deneyimi yaşadılar. Bu da bir ilk oldu. Demek ki doğru bir yolda gidiyoruz. Bu başarıyı devam ettirmek için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“YÜREKTEN İNANIYORUM”

Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası Milli Takım seçme müsabakaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Esat Delihasan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün yapılan milli takım seçme müsabakalarında kadroya giren sporcular kadar, giremeyenler de oldukça iyi performanslara imza attı. Hepsini tebrik ediyorum. Burada oluşturulacak milli sporcularımız, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine ülkemizi başarıyla temsil edecekler ve madalyalar kazanacaklarına yürekten inanıyorum. Karate Milli Takımları, uluslararası organizasyonlarda her zaman yukarılarda yer almak için mücadele ediyor. Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefimiz de genel sıralamada ilk beşin içerisinde yer almak.”

TÜRK KARATESİ ADIM ADIM İLERLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.