Türk Kızılayı Gönüllüleri Trafikte

Türk Kızılayı Gönüllüleri Trafikte
Adana’da Türk Kızılayı Gönüllüleri, trafikteki sürücülere ilkyardım eğitim kitapçıkları dağıtıp, ilk yardım ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı.Saha çalışmalarını, ‘Trafik ve İlkyardım Ha...

Adana’da Türk Kızılayı Gönüllüleri, trafikteki sürücülere ilkyardım eğitim kitapçıkları dağıtıp, ilk yardım ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı.

Saha çalışmalarını, ‘Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinlikleri kapsamında gönüllülerle sürdüren Türk Kızılayı Adana Şubesi, trafikteki sürücüleri bilinçlendirmeye yönelik etkinlik yaptı.

Sürücülere, olası bir kazada yaralılara nasıl müdahale edebileceklerine dair ilk yardım kitapçığı ile eğitim broşürü dağıtan Türk Kızılayı gönüllüleri, toplum destekli polis ve trafik polisleri eşliğinde sürücülere uymaları gereken ve hayati önem taşıyan trafik kurallarına ilişkin bilgilendirme de yaptı. Trafik kurallarına karşı farkındalık oluşturmak için ellerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizler taşıyan öğrenciler, Seyhan ilçesinin birçok kavşağında etkinliği sürdürdü.

“PARA CEZALARI ARTIRILMALI”

Türk Kızılayı Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı, ilk yardım tekniklerini bilmeyen kişilerin trafik kazalarındaki yanlış müdahaleleri sebebiyle yaralıların kalıcı sakatlandığını ve ölümlere neden olduğunu anlattı. Trafik kazaları nedeniyle ölüm ve sakatlıklara dikkat çekmek için ve cezalara yönelik mevzuatların güçlendirilmesi için başlattıkları Yol Güvenliği Projesi’nden de bahseden Saygılı, vali, belediye başkanı, kaymakam gibi otoriteleri bilgilendirdiklerini ve başarılı olduklarını söyledi.

“ÇOCUK KOLTUĞU ZORUNLU”

Vatandaşlara yönelik de bilinçlendirici etkinliklerin artarak sürdüğünü belirten Saygılı, emniyet kemerinin yanı sıra çocuk koltuğu kullanımının zorunluluğuna da dikkat çekti. Çocuk koltuğunun, çarpışma ve ani frenlerde çocukların yaralanma riskini yüzde 70 oranında düşürdüğünü ifade eden Saygılı, çocuk sahiplerinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bu bilince sahip olmaları gerektiğini kaydetti. Motosiklet kullanımında hem sürücünün hem de yolcunun mutlaka kask kullanması gerektiğinin altını çizen Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Sadece şoför kullanıyor, arkadakine kullandırmıyor. Acaba onu sevmiyor mu?” ifadesiyle tepki gösterdi. Saygılı, okullarda bilgilendirme etkinliklerinin de toplum destekli polisler işbirliğinde devam ettiğini sözlerine ekledi.

ADANA’DA TÜRK KIZILAYI GÖNÜLLÜLERİ, TRAFİKTEKİ SÜRÜCÜLERE İLKYARDIM EĞİTİM KİTAPÇIKLARI DAĞITIP, İLK YARDIM VE TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.