Türk Kızılayı’nın Giyim Bağış Kutularına Atılanlar Tepki Çekiyor

Türk Kızılayı’nın Giyim Bağış Kutularına Atılanlar Tepki Çekiyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Kızılay’ı tarafından konuşlandırılan giyim bağış kutularına bilinçsiz vatandaşların kullanmadıkları giyim eşyasının dışında çöpünü varıncaya kadar atması tepki çek...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Kızılay’ı tarafından konuşlandırılan giyim bağış kutularına bilinçsiz vatandaşların kullanmadıkları giyim eşyasının dışında çöpünü varıncaya kadar atması tepki çekiyor.

Türk Kızılay’ının iyi niyetli vatandaşlardan kullanmadıkları kıyafet ve ev eşyalarını toplayarak, ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak için ilçenin en kalabalık nüfusuna sahip Aliçetinkaya Mahallesi’nde konuşlandırdığı giyim bağış kutusunu bilinçsiz vatandaşların poşetlenmiş çöplerini bile attıkları savunuluyor.

İyi niyetli vatandaşların çocuklarının yıpranmış ancak giyilebilir kıyafetleriyle, evlerinde kullanmadıkları eşyalarının Türk Kızılay’ı İzmir-Konak Şubesi tarafından araçlarla toplanarak, İzmir’de depolanıp, daha sonrada belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla konulan giyim bağış kutularında, vatandaşların evlerinde kullanmadıkları yada kullanılabilir nitelikteki her türlü ev tekstil ürünleri, mutfak eşyaları, giysi, iç çamaşırı, kemer, çanta, ayakkabı, perde, oyuncak gibi eşyalarınızı giyim bağış kutularına atarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlanılmasına ilişkin çabanın son derece önemli olduğunu kaydeden vatandaşlar, Türk Kızılayı’nın bu çalışmasının takdire şayan olduğunun da altını çiziyorlar.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her türlü oyuncakların da toplanıldığı giyim kutusuna, traş makinesi, tost makinesi, fön makinesi, şarjlı süpürge, radyo gibi küçük elektronik ev aletlerinin de atılabileceğini kaydeden Türk Kızılay’ı Konak Şubesi Başkanı Tekin Akkoyun ise kutulara bilinçsiz vatandaşlar tarafından içi çöp dolu poşetlerinin yanı sıra akla hayale gelmeyecek bir çok şeyin atılmasından dertli.

İzmir merkez ve ilçelerinde 400 adet bağış giyim kutusunun bulunduğunu kaydeden Akkyoun, “Bu kutularımızdan birini de Ayvalıklı bir vatandaşımızın talebiyle Aliçetinkaya Mahallesi’ne konuşlandırdık. Ayvalıklılar gerçekten bu konuda son derece duyarlılar. Ancak bizim sorunumuz bilinçsiz vatandaşlarımızın kutularımızın üzerinde yazılı uyarılara rağmen gereli gereksiz her şeyi bu kutulara atmasıdır. Belli periyotlarla bölge genelindeki kutularda birikenleri araçlarımız toplayıp, merkezimize getiriyorlar. Bizlerde bu toplanılan poşetlerin içerisinde işe yarayabilecek ve kullanılabilecek durumdaki giyim ve ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak bu kutulara vatandaşlarımızın bırakın giyilmeyi, çöpe bile atılmaması gereken bir çok kıyafet ve eşyalarını bile koyabiliyorlar” dedi.

Vatandaşların bu kutuları kullanırken son derece hassas ve duyarlı olmalarını isteyen Türk Kızılay’ı Konak Şubesi Başkanı Tekin Akkoyun, “Bazen yardım diye poşetlerin içinden çıkanları burada anlatmak bile istemiyorum. Biz ulvi bir yardımın parçası olmaya çalışıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız da bu konuda gerekli titizliği göstersinler” diye konuştu.

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, TÜRK KIZILAY’I TARAFINDAN KONUŞLANDIRILAN GİYİM BAĞIŞ KUTULARINA BİLİNÇSİZ VATANDAŞLARIN KULLANMADIKLARI GİYİM EŞYASININ DIŞINDA ÇÖPÜNÜ VARINCAYA KADAR ATMASI TEPKİ ÇEKİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.