Türk Ocakları 105 yaşında

Türk Ocakları 105 yaşında
25 Mart 1912 yılında Şair Mehmet Emin Yurdakul’un temelini attığı Türk Ocağı’nın kuruluşunun 105. Yılı Kahramanmaraş’ta kutlandı

25 Mart 1912 yılında Şair Mehmet Emin Yurdakul’un temelini attığı Türk Ocağı’nın kuruluşunun 105. Yılı Kahramanmaraş’ta kutlandı

Türk Milletinin örf ve adetlerini yaşatmak, Türk Milletini yüceltmek ve yükseltmek amacıyla güzel mefkurelere sahip Türk Ocakları, Türk gençliğini bilgiyle donatmak ve ülkesine hizmet etmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş ve o günden bu yana da siyaset üstü yapısıyla milletin birlik ve bekası için çalışmalar yürütmüştür.

Kahramanmaraş Türk Ocağında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Avukat Kemal Yavuz yaptığı konuşmasında, Türk Ocaklarının bu güne kadar geçirdiği süreçler hakkında bilgi verirken şu konular da değindi.

“ Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana milletimizin birlik ve beraberlik içinde yükselme davası, iç ve dış mihraklarca sürekli engellenmek istenmiştir. Dünyanın en kanlı bölücü terör örgütünün, PKK’nın 40 bin canımıza mal olan saldırıları, nihayet akıl almaz şekilde sinsi planlarla Türk Devletini dış güçlere peşkeş çekmeye çalışan 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü, milli birlik ve beraberliğimize yönelik suikastlardır. Bölücü terörle mücadele etmek yerine müzakere hatalarının getirdiği yıkımlar tamir edilmeye çalışılırken bütün bunlarla kalmayıp batılı emperyalistlerce Irak’ın işgali ve Suriye krizinin Ortadoğu’yu kanlı terör batağına saplamıştır.

SURİYE’DE YAŞANANLAR BEKA SORUNU OLUŞTURMUŞTUR

Suriye’de yaşananlar milletimizi düpedüz milli beka sorunuyla karşı karşıya getirmiştir. İçeride art arda yaşanan canlı bomba saldırıları, büyük şehirlerde katliama varan can kayıplarını önlemek, dışarıdan PKK ve uzantısı PYD’sinden İŞİD’ine kadar bilmem ne bela denecek onlarca bölücü ve sözde İslamcı terör eylemlerine son vermek maksadıyla Türk Ordusu Fırat Kalkan Operasyonu yaparak, İkinci İsrail/ Kürdistan projesine mani olacak adımları atmıştır” dedi.

Daha sonra  Kemal Yavuz bu davaya hizmet eden ebediyete intikal eden Ocak Başkanları ve diğerlerine rahmet dileğinde bulundu.

Toplantı karşılıklı soru cevaplarla son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.