Türk Tarımı, Müzede Hayat Bulacak

Türk Tarımı, Müzede Hayat Bulacak
Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya’da Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi projesi tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlandı.Türk tarımının görsel ve işitsel araçlarla d...

Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya’da Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi projesi tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlandı.

Türk tarımının görsel ve işitsel araçlarla desteklenerek anlatılacağı Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi’nde 12 bin 500 yıldır tarımın yapıldığı topraklarda bir anlamda tarihe yolculuk yapılacağı belirtildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, başak şeklinde bir mimariyle tasarlanan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi’nin, 7 bin 457 metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi. Suiçmez, “Geçmişten günümüze tarım alanındaki gelişmeler ve tarım makinelerinin sergileneceği müzenin 3 bin 281 metrekaresi açık sergi alanı, 2 bin 78 metrekaresi kapalı sergi alanı, 197 metrekaresi de geçici sergi alanı olarak planlandı. Çok amaçlı salon ve laboratuvarın yer aldığı müzenin dış cephesi de yaşayan duvar olarak inşa edilecek” dedi.

Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi bu yılın Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacak ve 40 milyon liraya mal olacağı kaydedildi.

MÜZENİN, 7 BİN 457 METREKARE ALAN ÜZERİNDE KURULACAĞI KAYDEDİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.