Türk Yıldızları Ölüdenizde Nefesleri Kesti

Türk Yıldızları Ölüdenizde Nefesleri Kesti
Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları", 15. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Ölüdeniz semalarında “selamlama geçişi” gerçekleştirdi. Yüzlerce turistin izlediği bu geçiş adeta nefesleri kesti.

- Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları", 15. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Ölüdeniz semalarında “selamlama geçişi” gerçekleştirdi. Yüzlerce turistin izlediği bu geçiş adeta nefesleri kesti.

15. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinin üçüncü gününde Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığından kalkan 4 jet Ölüdeniz semalarında “selamlama geçişi” gerçekleştirdi. Ölüdeniz Belcekız Plajını dolduran yüzlerce yerli ve yabancı turist, yaklaşık 5 dakika süren “selamlama geçişi”’ni ilgiyle izlerken cep telefonlarıyla da kısa süreli bu gösteriyi görüntülemeye çalıştı.

Yüzbaşı Osman Yığcı'nın bir numaralı uçakla liderlik ettiği gösteride, diğer pilotlar Kurmay Binbaşı Şenol Çetin, Yüzbaşılar Mehmet Kemal Koyunluoğlu ve Ali Onur Adalı’nın “selamlama geçişi” Ölüdeniz’den ilgiyle izlendi. Dünyada, 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek tim olan ve şimdiye kadar milyonlarca izleyiciyle buluşan "Türk Yıldızları"nın birbirinden zor ve estetik hareketleri, heyecanla izlenirken gösterinin ardından Fethiye semalarına geçen jetler burada Cuma ve Cumartesi günü saat 15.45’de yapacakları gösterinin kısa bir provasını da yapıp doğruca Dalaman Havaalanına gittiler. 15. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinin renkli görüntülere yol açtığını söyleyen yerli ve yabancı turistler, Türk Yıldızlarının şovunu beğendik. Türk Yıldızları bize heyecan kattı. Ölüdeniz semalarındaki selamlama uçuşu bile harikaydı. Şimdi Cumartesi günü Çalış Plajında yapılacak gösteriyi de izlemek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştular.

PARAMOTOR GÖSTERİLERİ DE HEYECAN VERDİ

15. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sabah saatlerinde yağan yağmur nedeni ile Babadağ’dan yapılması beklenen uçuşlar yapılamazken THK’ye ait paramotor gösterileri festivale renk kattı.THK pilotları Beslan Babaoğlu, Arif Kemal Buhara, Şahin Şahin, Çağdaş Türkmen ve Tunç Tunçbilek’den oluşan paramotor ekibi Ölüdeniz semalarında uçarak gösterileri şenlendirirken Türk bayraklı paramotorlar zaman zaman denize kadar inip, manevra yapınca nefesler kesildi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle izlediği paramotor gösterileri gün boyu devam ederken akro pilotlar Tomas Lednik ve Libor Jurasek ile İngiltere’den Gaz Kırby Babadağ yerine 300 metrelik pistten uçarak gösterilerini sürdürdüler.

TÜRK YILDIZLARI ÖLÜDENİZDE NEFESLERİ KESTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.