Türkçe Konuşan Girişimciler, İtb’yi Ziyaret Etti

Türkçe Konuşan Girişimciler, İtb’yi Ziyaret Etti
Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB’un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağların güçlendirilmesi amacıyla 25 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arası

- Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB’un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağların güçlendirilmesi amacıyla 25 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arasında 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı düzenlendi. Program kapsamında 23 ülkeden toplam 47 girişimci İzmir Ticaret Borsası’na ziyarette bulunarak görüşmelerde bulundu.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Avni Bozkurt, Tayfur Akın, Özhan Şen ve Hakan Cay tarafından ağırlanan heyete, İTB faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Türkçe Konuşan Genç Girişimciler grubunun tarım ve gıda ile iştigal eden üyeleri de, faaliyetleri hakkında Borsa üyelerine bilgi verdi. Afgan, Kırgız, Kazak, Bulgaristan ve Gürcistan temsilcileri hazırladıkları çeşitli hediyeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’a sundu.

Dünya ekonomisinin önemli bir kriz sürecinden geçtiğini belirten İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, bu zorlu sürecin ne zaman ve nasıl sonuçlanacağının belirsiz olduğunun altını çizdi. Korkmaz, bu süreçten en az zararla ya da karlı çıkmanın ön koşulunun sağlam ve sürekli işbirliklerinin sağlanması olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Aynı dili konuşabilmek işbirliğinin sağlanması için büyük önem taşıyor. Bu açıdan bizlerin aynı ortamda buluşmasını sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve değerli başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir, ülkemizin üçüncü büyük şehri ve en önemli ticaret merkezlerinden birisidir. İzmir bir sanayi, turizm ve ticaret şehridir. Borsamızın temel faaliyet alanı olan tarım ve gıda sektörü de İzmir’in en önemli sektörlerinden birisidir. İlimiz çok çeşitli ve önemli miktarda tarımsal üretim potansiyeline sahiptir. İzmir asırlardır Akdeniz coğrafyasının en önemli ihraç limanlarından birisi olmuş, İzmirli iş adamları da dünyanın hemen her noktası ile ticari ilişkiler kurmuştur. Bu nedenle program kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ile Borsamız üyeleri ve siz değerli iş adamları arasında önemli ticari işbirliklerinin kurulacağını ümit ediyorum. İzmir Ticaret Borsası olarak sizlerle birlikte olmaktan ve borsamızda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

İTB Yönetim Kurulu üyesi Erol Avni Bozkurt, 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ziyarete gelen grubun genç ve dinamik görüntüsüyle pozitif enerji yaydığını belirterek, “Meyve ve Sebzelerin Toptan Ticareti Meslek Komitesine mensubum. Grup olarak geniş bir yelpazemiz var. Zeytinden tutun salçaya, salçadan tutun turşuya oldukça geniş bir çerçevemiz var. İzmir Ticaret Borsası olarak yaklaşık 2000 üyeye sahibiz. Bu üyelerle her zaman arkanızda olmaya hazırız. Bizlerle irtibatınızı kesmeyin. Enteresan iş olanakları çıkabilir ve değerlendirilebilir” diye konuştu.

Almanya’dan gelen ve heyetin Onursal Başkanı Eşref Can Tenlik, bu program kapsamında İzmir’de uzun vadeli iş ilişkileri geliştirme konusunda umutlu olduklarını belirtti. Tenlik, “Gerek Türk ekonomisi adına, gerekse 24 ülke ve 4 özerk bölge adına kalıcı iş ilişkileri geliştirmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Program uyarınca katılımcılar Ankara’da kamu sektörünün ilgili kurumları hakkında bilgilendirilirken, Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul’daki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarına ziyaretlerde bulunacaklar, üye firmalarla görüşmeler gerçekleştirecekler. Program kapsamında fabrika ve fuar ziyaretlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mekanlara da tanıtım turları düzenlenecek.

TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER, İTB’Yİ ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.