Türkçe Tuşlu Tv Kumandalarına Büyük İlgi

Türkçe Tuşlu Tv Kumandalarına Büyük İlgi
Türk Dil Kurumu tarafından bilimsel, teknolojik ve eczacılık gibi birçok alanda yer alan yabancı terimlere yönelik karşılıklar kapsamında, televizyon ve uydu alıcısı üreticileri harekete geçti.

Türk Dil Kurumu tarafından bilimsel, teknolojik ve eczacılık gibi birçok alanda yer alan yabancı terimlere yönelik karşılıklar kapsamında, televizyon ve uydu alıcısı üreticileri harekete geçti. Artık televizyon ve uydu alıcısı kumandalarında Türkçe ifadeler kullanılıyor. 

Türk Dil Kurumu’nun yabancı kelimelere yönelik yaptığı Türkçe karşılıklar kapsamında çalışmalara başlayan televizyon ve uydu alıcısı üreticileri, artık Türkiye’de pazara sunduğu tüm ürünlerde Türkçe ifadelere ağırlık veriyor.

Kahramanmaraş Piazza AVM bünyesinde faaliyet gösteren ünlü markaların yetkilileri, Türkçe kumandaların vatandaşlar tarafından büyük rağbet gördüğünü ifade etti.

Televizyon kumandalarını artık çocukların dahi rahatlıkla kullanabildiğini kaydeden firma yetkilileri, vatandaşların kumanda üzerindeki, "Şu düğme ne işe yarıyor?" sorusuyla karşılaşmadıklarını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.