Türkiye, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Veda Etti

Türkiye, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına Veda Etti
A Milli Takım'ın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Hırvatistan'a elenerek veda etmesinin ardından teknik direktör Guus Hiddink, oyuncular ve teknik heyetle vedalaşarak görevini bıraktı.

A Milli Takım'ın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Hırvatistan'a elenerek veda etmesinin ardından teknik direktör Guus Hiddink, oyuncular ve teknik heyetle vedalaşarak görevini bıraktı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında "Belki Türkiye'ye dönmem" diyerek ayrılık sinyali veren Hollandalı teknik adam, daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan ile yaptığı görüşmenin ardından oyuncular ve teknik heyetle vedalaştı.

Maçı değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Gerçekçi bir şekilde rakibe ve bizim takıma bakınca bu sonuca başarısızlık demek haksızlık olur. Cezalı oyuncuların fazla oluşu ve sakatlıklardan dolayı zorunlu değişiklikler yapıldı. Siz de bu oyundan gurur duyabilirsiniz. Maçın her dakikasında gol arayan bir takım vardı. Ben de takımın bugünkü oyunuyla gurur duydum. Bugün takım kendini yüzde 100'ün üzerine çıkaran bir performans sergiledi."

"Bugüne kadar yaptığınız görevlerde en çok neden pişmanlık duydunuz? Bugünkü yapılan değişikliği neden bu kadar beklediniz?" sorusuna da Guus Hiddink, "Hiç pişmanlığım yok. Benim göreve geldiğimde Mahmut Özgener ile çeşitli projeler konuştuk. Bunlar arasında takımın gençleştirilmesi vardı. Ben görevim süresince Türkiye ve Avrupa'da futbolcular baktım. Günlük haberlerle uğraşan basını ilgilendirmese de 2013 Dünya Kupası takımının temelini oluşturmaya çalıştık" yanıtını verdi.

"Son maçım diyorsanız İngiltere'ye dönüş mümkün mü?" sorusuna da Hiddink, "Ben henüz gelecekle ilgili karar vermedim. Chelsea'de iyi zamanlar geçirdim. Şu an yeni bir başlangıç için çok erken. Biraz dinleneceğim" diyerek yanıtladı.

"Başarısızlıkta sıkıntının" ne olduğunun sorulması üzerine de Hiddink, şunları söyledi:

"En iyi faktör gençlerin eğitimi. Bu kolay değil. Bu hedeflerimizden biriydi. Günlük işler ve siyasetten bağımsız uzun projeler üretilmeli. Önümüzde Fransa, Almanya ve Hollanda örnekleri var. Federasyonlar onlardan ne istiyor, onlara bakmak lazım. Ciddi bir organizasyon yapılırsa Türkiye bütün önemli organizasyonlara katılacak duruma gelebilir. Şu an tesadüfi başarılarla oluyor. Ama bütün temel kulüplerde başlıyor."

Hırvatistan Milli Takımını da tebrik eden Hiddink, "Aslında biraz kıskanıyorum da... Bizim takımdaki genç oyuncular için Avrupa Şampiyonası çok iyi olacaktı. Kadromuzda yaptığımız bu değişikle genç oyuncularla daha iyi sonuçlar alabilirdik. Oyuncularımız kendini gösterebilirdi" dedi.

Emekli olmayı şu aşamada düşünmediğini ifade eden Hiddink, "Takımlarla günlük olarak ilgilenmek beni cezbeder. Ya da menajerlik olabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısının ardından Guus Hiddink, vedalaşarak ülkesi Hollanda'ya gitti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.