Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2. Ligi
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) liderliğini sürdüren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı, Orkide Gediz Üniversitesi’yle yaptığı maçta 13. galibiyetini aldı.

- Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) liderliğini sürdüren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı, Orkide Gediz Üniversitesi’yle yaptığı maçta 13. galibiyetini aldı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) liderliğini sürdüren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın İzmir temsilcisi Orkide Gediz Üniversitesi ile kendi evinde oynadığı maçı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de izledi. Takıma destek olmak için Mimar Sinan Koleji Spor Salonu’na gelen Başkan Akgün maçı heyecanla izledi.

“HEDEF BİRİNCİ LİG”

TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın büyük bir başarı sergilediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Basketbol takımımız 13 maçta 12 yaptı ve liderliğini devam ettiriyor. Bugün de burada inşallah açık farkla bir galibiyet alacağız ve iddiamızı devam ettireceğiz. Hedefimiz birinci lige çıkmaktır” dedi.

“GENCLERİN ÖZENDİRİLMESİ GEREKEN BİR SPOR”

Sporun önemine de vurgu yapan Başkan Akgün, “Basketbol çok güzel bir spor, gençlerin özendirilmesi gereken bir spor. Biz de Büyükçekmece Belediyesi olarak buna öncülük yapmaya çalışıyoruz. Belediyeler olarak bu spora daha fazla destek vererek gençliğimizi kahve köşelerinden çıkartıp spor sahalarına çekmek bizim ana hedeflerimizden bir tanesi. O nedenle şehrimizin birçok noktasında basketbol oynanabilecek alanlar oluşturduk. Ama hedefimiz Büyükçekmece TÜYAP Basketbol Spor Kulübü'nü Türkiye’de daha sonra da yurt dışında Türk sporuna daha iyi hizmet yapabilir hale getirmek” şekline konuştu.

14 MAÇTA 13 GALİBİYET

Ligin ikinci haftasında Mondi Melikşah Üniversitesi karşısında aldığı mağlubiyetin ardından yenilgi yüzü görmeyen TÜYAP Büyükçekmece, 14. haftada Orkide Gediz Üniversitesi’ni de yenerek 13. galibiyetini almış oldu. Rakibini 96-83 mağlup eden TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı ligdeki liderliğini de sürdürdü. Galibiyetin ardından sahaya inen Akgün, basketbolcuları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.