Türkiye Kent Konseyleri Buluşması Yalova'da Başladı

Türkiye Kent Konseyleri Buluşması Yalovada Başladı
"Türkiye Kent Konseyleri Buluşması", 41 ilin temsilcilerinin iştirakiyle Yalova'da başladı.

- "Türkiye Kent Konseyleri Buluşması", 41 ilin temsilcilerinin iştirakiyle Yalova'da başladı.

Kent Konseyleri Birliği'nin dönem başkanlığını Yalova'nın devralmasının ardından "6. Türkiye Kent konseyleri Buluşması"na da Yalova ev sahipliği yaptı. Pazar gününe kadar sürecek toplantının açılışı Lova Otel'de yapıldı. Toplantıya Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile 41 ilden gelen konsey temsilcileri katıldı. Kent konseylerinin bağımsız ve özerk bütçeli birer tüzel kişiliğe kavuşturulması istendi.

Yalova Kent konseyi Başkanı Şükrü Önder, kent konseyleri gibi önemli bir görev üstlenen kurumların belediye başkanlarının iki dudağı arasında olmaması gerektiğini dile getirerek, "Bugünlerde kent konseylerinin özerk bütçesi olup olmaması tartışılıyor. Bazı arkadaşlarımız kent konseyinin görevlerini seçilmiş olan belediye meclisinin üzerinde görüp adeta belediye meclislerine talimat vermeye başladı. Kent konseyleri olarak biz bir yerde proje ekipleri gibi çalışırız. Yalova Kent Konseyi de kurulduğu günden beri Yalova için çok önemli işlere imza attı. Bundan sonra da aynı anlayış ve azimle çalışmalarını sürdürecek. Ancak hükmî

şahsiyetimiz yok. Biliyorsunuz, kent konseyinin oluşumu seçimden sonra belediye başkanının talebi ile oluyor. Bence bir kurumun ya da kuruluşun istikbali bir kişinin iki dudağı arasında olmamalıdır. Her ne kadar yasa böyle dese de bunun daha sağlıklı bir hale getirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

UCLG/MEWA Genel koordinatörü İhsan İkizler de, UCLG/MEWA'nın faaliyetleri ve görevleri hakkında bilgiler verdi. İkizler, "Kent Konseylerinin daha etkili bir şekilde çalışması için mutlaka tanınırlıklarının arttırılması lazım. Kent konseyleri bağımsızlığını kazanmalıdır. Bunu sağlamak için de belediyeler ve kent konseyleri arasında bir ilkeler sözleşmesi imzalanmalıdır. Bu konuda biz kent konseylerinin yanındayız" dedi.

Yapılacak oturumlarda 41 ilden gelen temsilciler söz alarak görüşlerini dile getirecek.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BULUŞMASI YALOVA'DA BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.