Türkiye-Rusya gerilimi spora da yansıdı

Türkiye-Rusya gerilimi spora da yansıdı
Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rus futbol kulüplerinin, Türkiye'deki kamp programlarını iptal ettiği bildirildi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rus futbol kulüplerinin, Türkiye'deki kamp programlarını iptal ettiği bildirildi.

Rus basınında yer alan haberlerde, Rusya Futbol Birliği'nin de futbol kulüplerinin Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından devre arasında Türkiye'de gerçekleştirecekleri kamplarını iptal etmesini desteklediği kaydedildi. Bugün Moskova'da toplanan Rusya Futbol Birliği Yürütme Kurulu'nun gündeminde de Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik kriz yer aldı. Politikacı ve yürütme kurulu üyesi Igor Lebedev, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, "Yürütme Kurulu, siyasal durum nedeniyle Rus kulüplerine devre arasındaki eğitim kamplarını Türkiye'de yapmamaları tavsiyesinde bulundu" dedi.

Spor Bakanı ve Rusya Futbol Birliği Başkanı Vitaly Mutko Championat da yaptığı konuşmada kararı destekleyerek, Rus kulüpleri ve milli takımın resmi müsabakalar nedeniyle zorunlu olmadığı sürece Türkiye dışında kalması gerektiği ifadelerini kullandı.

Ocak ayında Türkiye'ye gelmeyi planlayan aralarında Rostov'un da bulunduğu çeşitli futbol kulüpleri Mutko ve Lebedev'in isteğini uyguladı. Rostov Asbaşkanı Aleksandrs Shikunov Ocak ayındaki kamplarını Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, "Ancak son olaylarla bağlantılı olarak fikrimizi değiştirmeye karar verdik" dedi.

Şu ana kadar Ufa, Krasnodar, Kuban, Terek, Mordovia ve Amkar Türkiye seyahatlerini iptal etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.