Türkiye'de Bir İlk

Türkiyede Bir İlk
Online reklam için sadece gerçek başarı sağlandığında ödeme yapılan performansa dayalı reklamcılık sektörü, Zanox ile Türkiye'ye geldi.

Online reklam için sadece gerçek başarı sağlandığında ödeme yapılan performansa dayalı reklamcılık sektörü, Zanox ile Türkiye'ye geldi.

Dünyada özellikle telekomünikasyon, turizm, tekstil, elektronik ve finansal hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ilgisini çeken ve modern, krize dirençli bir satış kanalı olması bakımında sıklıkla tercih edilen Performans reklamcılığıyla ilgili bilgi veren Zanox Türkiye Ülke Müdürü Murat Kalafat, 2010 yılında Avrupa'da Zanox ağındaki reklam şirketleri ve ajansların bu sistem sayesinde 70 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirdiğini belirtti. Kalafat, "Dakikada 130 ürün satılması çok zor bir iştir ama biz bunu başarıyoruz. Avrupa'nın lider performans reklamcılığı ağı Zanox ile bu pazarı Türk şirketlerine açarak onlara hem Türkiye hem de tüm Avrupa'da yeni online satış kanallarına erişim sağlıyoruz" dedi.

Zanox'un Türkiye'deki ilk 50 gününün sonuçlarını özetleyen Kalafat, "Reklamcılar ve ajanslar arasında performans reklamcılığımıza yönelik büyük bir ilgi var. Pazarın önde gelen online dating sitelerinden biri olan e-çift dahil en büyük Türk online şirketlerinin bazılarıyla yaptığımız başarılı başlangıçların haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

PERFORMANS REKLAMCILIĞI NASIL İŞLİYOR?

Performans reklamcılığı, modern ve krize dirençli bir satış kanalı olarak özellikle telekomünikasyon, turizm, tekstil, elektronik ve finansal hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ilgisini çekiyor. Türkiye için yeni bir kavram olan performans reklamcılığı, internette performansa dayalı reklamcılığın önünü açıyor. Reklam verenler, Zanox'un yardımıyla, yurtiçinde ve yurtdışında ek kazançlar elde ediyor ve yeni müşteriler kazanıyor. Sadece ürünleri ya da hizmetleri gerçekten satın alındığında komisyon ödeyen firmalar da uygulamadan oldukça memnun. Zanox reklam verenleri ve reklam ajanslarının web sitesi sahipleriyle tek web platformu üzerinde buluşturuyor ve bir aracı olarak hareket ediyor. Zanox'ta, reklam verenler açılan reklamlar ya da tıklamalar için değil, yönlendirme veya satışlar için ödeme yapıyor. Zanox tüm izleme işini yapıyor ve reklam verenden onay aldıktan sonra yayıncılara komisyon ödemelerini düzenleyerek müşterilerine süreç üzerinde tam şeffaflık ve maliyet kontrolü sağlıyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Zanox ağı, Türk şirketlerine, Türkiye'de yeni satış fırsatları yaratmakla kalmayıp ayrıca Avrupa pazarının d kapılarını açıyor. Zanox, eÇift'e ek olarak, halihazırda Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bazılarına, online kazançlarını arttırmaları konusunda destek oluyor. Lider performans reklamcılığı ağı, aynı zamanda, Bigpoint, Groupon, eDarling ve akazoo gibi çok sayıda uluslararası reklam verenin Türk pazarına açılmasına yardımcı oluyor. Türk reklam verenleri ve reklam ajansları Avrupa pazarı liderinin uluslararası hizmeti ve uzmanlığından da yararlanıyor. Zanox, performans reklamcılığı alanında Avrupa'nın lider bir kuruluşu olmasıyla tanınıyor. Dünyanın her yerindeki 650'yi aşkın çalışanıyla, Affiliate Window, buy.at, M4N ve eprofessional şirketlerinden oluşan Zanox Grubu, tüm sektörlerde her ölçekteki şirkete, ürünlerini ve hizmetlerini internette etkili bir şekilde pazarlamalarında destek oluyor. Zanox'un işlem bağlantılı iş modeli ile, reklam verenler online reklamcılık faaliyetlerinin ölçülebilir başarısı için ödeme yapıyor. Merkezi Berlin'de bulunan Zanox Group'un Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Polonya, Türkiye, ABD ve Çin'de ofisleri bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.