Türkiye’de İlk Kez “Helal Turizm” Konuşulacak

Türkiye’de İlk Kez “Helal Turizm” Konuşulacak
Türkiye’de ilk defa “Helal Turizm” konulu bir panel gerçekleştirilecek.Bu yıl 15.’si düzenlenen ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında, MÜSİAD...

Türkiye’de ilk defa “Helal Turizm” konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Bu yıl 15.’si düzenlenen ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında, MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu tarafından “Helal Turizm” konulu bir panel tertip edildi. Dünyada turizm endüstrisinin yüzde 7’sini kapsayan ve seyahat eden 69 milyon Müslüman turistin 70 milyar dolar harcayarak oluşturduğu ¨Helal Turizm¨ pazarının ve hedeflerinin anlatılacağı panelin, Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Program, yarın (28 Kasım 2014 Cuma) 15.00 ila 16.00 saatleri arasındaki İstanbul CNR EXPO Center fuar alanındaki Hall 7’de gerçekleştirilecek.

HELAL TURİZM NEDİR ?

¨Helal Turizm¨ uluslararası turizm lügatine girmiş bir pazar olup kısaca Müslümanların inançlarına uygun şekilde seyahat etmesi, konaklaması, tatil yapması, rehberlik hizmeti alması ve diğer turizm faaliyetlerine katılması olarak tanımlanmaktadır. Yaklaşık 6 yıl önce duyulmaya başlanan Helal Turizm, seyahat organizasyonlarında ibadetlerin dikkate alındığı, konaklama tesislerinde ortak kullanım alanlarının erkek-kadın mahremiyetine göre düzenlendiği, odalarında kıble yönü ve seccade bulundurulduğu, alkolün barındırılmadığı, mutfağındaki yemek ve içeceklerin helal gıdalar ile hazırlandığı, tarih ve kültür turlarında rehberlik hizmetlerinin İslami inançlara uygun şekilde sunulduğu turizm faaliyetlerinin bütünüdür.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.