Türkiye'de öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısı 450 bini geçti

Türkiye'de öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısı 450 bini geçti
MEB Müsteşar Yardımcısı Demirci: "Son verilere göre okullarımızda 150 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 300 bini aşkın Suriyeli öğrenci eğitim almakta. Şu an itibarıyla 500 bin hedefine çok yaklaştık"

MEB Müsteşar Yardımcısı Demirci: "Son verilere göre okullarımızda 150 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 300 bini aşkın Suriyeli öğrenci eğitim almakta. Şu an itibarıyla 500 bin hedefine çok yaklaştık"

ANTALYA (AA) - SELMA KASAP / YASEMİN KALYONCUOĞLU

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, son verilere göre okullarda 150 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 300 bini aşkın Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını belirterek, bu kapsamda 500 bin hedefine çok yaklaşıldığını bildirdi. 

Demirci, AA muhabirine, Türkiye'de öğrenimlerini sürdüren Suriyeli öğrencilere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Suriyeli mültecilerin geleceğine ilişkin 4 Şubat 2016'da Londra'da kaynak aktarıcıların katılımıyla bir kongre düzenlendiğini anımsatan Ercan Demirci, Türkiye tarafı olarak Suriyeli çocukların derslik, kırtasiye, lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sene sonu itibarıyla 500 bin öğrencinin okullaştırılacağını ifade ettiklerini aktardı.

Demirci, "Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak gerek Londra Konferansı öncesi ve sonrasında ihtiyaç duyduğumuz mali desteklerin önemli bir kısmını görmemekle beraber, yol haritamızı oluşturduk ve kendi ajandamız ve kendi imkanlarımızla Suriyeli çocukların eğitime kazandırılmasıyla alakalı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." diye konuştu. 

Bu kapsamda, Suriyeli çocukların eğitimlerinden kaynaklanan sertifikasyon ve akreditasyon sorunu yaşamamaları için tedbirler de aldıklarını bildiren Müsteşar Yardımcısı Demirci, "Bu kapsamda yine Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine uyumlanması bizim önemsediğimiz bir başlık." dedi.

Geçen eğitim öğretim döneminde okullarda 44 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 265 bin Suriyeli çocuğun eğitim aldığını hatırlatan Ercan Demirci, şunları dile getirdi:

"Bu sene itibarıyla aldığımız tedbirlerle birlikte okullarımızda son verilere göre 150 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 300 bini aşkın Suriyeli öğrenci eğitim almakta. Yani biz şu an itibarıyla 500 bin hedefine çok yaklaştık. Fakat bu hususta Londra Konferansı'nda verdiğimiz taahhüdü yerine getirmekle birlikte, paydaşlarımızın daha hızlı hareket etmesi ve en kısa zamanda hem nitelik, hem nicelik itibarıyla Suriyeli çocukları kaliteli bir eğitim ortamına kazandırmak durumundayız."

Suriyeli öğrencilerin eğitimi için başka çalışmalar yaptıklarını da bildiren Demirci, "Antalya'da 81 il milli eğitim müdürlüklerinden şube müdürlerinin katılımıyla, Suriyeli öğrencilerin nitelikli eğitime kavuşması ve Türk eğitim sistemine uyumlanmayı hedefleyen sonuçları üretmek adına bir yönetmelik çalıştayı yapıyoruz. Yönetmelikte Suriyeli öğrencilerin eğitimiyle ilgili yol haritamız olacak. Bakanlık olarak, Suriyeli öğrencilerin devlet okullarına entegrasyonuna yönelik çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ercan Demirci, Suriyeli öğrencilerin meslek ve imam hatip liselerine kayıtlarına ilişkin bu yıl başladıkları çalışmaların sürdüğünü de aktardı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.