Türkiye’de terörle mücadele(!)

Türkiye’de terörle mücadele(!)
Kayseri'de, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DHKP-C üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliyi...

Kayseri'de, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DHKP-C üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliyi cumhuriyet savcısı, adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan K.K.N. ve N.F.E. ile Erciyes Üniversitesi öğrencisi olan H.K.'yi DHKP-C'ye üye oldukları gerekçesiyle evlerinde yakalayarak gözaltına almıştı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokuman ele geçirilmişti.

Sorguları tamamlanan 3 zanlı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı. Şüphelilerin "DHKP-C Örgütü Üyesi Olmak" suçundan yargılanmasına rağmen, "Şüphelilerin Hukuk Fakültesi Öğrencileri olmaları, üniversitede final haftası olması ve telafisi imkansız sonuçların doğması ihtimali" gerekçesiyle Adli Kontrol kararı vermesi dikkat çekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.