"Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sayısı 80 Bini Bulacak"

Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sayısı 80 Bini Bulacak
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Platformu Ocak ayı toplantısı Sefire-i Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.İstanbul’da uluslararası öğrenci çalışması yapan 26 sivil...

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Platformu Ocak ayı toplantısı Sefire-i Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İstanbul’da uluslararası öğrenci çalışması yapan 26 sivil toplum kuruluşu, “misafirler öğrenci” olarak tanımladıkları yurtdışından gelen öğrenciler için “Uluslararası Öğrenci Dernekleri Platformu” adlı oluşumla her ay bir araya gelmeye devam ediyor. Bu ay 3. Genişletilmiş İstişare toplantısının değerlendirilmesinin de ele alındığı toplantıda platform üyesi derneklerin ortaklaşa yapabileceği faaliyetler konuşuldu. Geçen senelerde hazırlanmış olan Misafir Öğrenci Sorunları Raporu’nun gündem konularından biri yapıldığı toplantıda, ayrıca platformun kurumsallaşması, kurumsal kimliği ve logo çalışmaları da ele alındı. Platform tarafından her yıl mayıs ayının ilk haftasının “Uluslararası Öğrenci Haftası” olarak belirlenmesine ve bu haftada uluslararası öğrencilere dair bir takım etkinlikler, çeşitli aktiviteler, akademik çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmasına karar verildi. Bu toplantıda platforma oy birliği ile İstanbul’da bulunan Turkuaz ve İstanbul Uluslararası Öğrenci Dernekleri de üye oldu. Böylece platforma üye sayısı 28 kuruma yükseldi.

Platform tarafından yapılan açıklamada “Her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce öğrenci eğitim için ülkemize geliyor. Türkiye’nin misafir ettiği öğrenci sayısı her geçen yıl hızla artıyor. İki yıl önce ülkemizdeki eğitim kurumlarında 36 bin uluslararası öğrenci eğitim görürken, geçen yıl bu sayı 55 bine ulaştı. 2014 -2015 eğitim yılında bu sayının 75-80 bine ulaşması bekleniyor. Amacımız bu öğrencilere en iyi şekilde ‘ensar’ olabilmek” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.