Türkiye’nin En Nitelikli Turizm Tezleri

Türkiye’nin En Nitelikli Turizm Tezleri
Bu yıl 7'incisi düzenlenen Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde Türkiye'nin en nitelikli yüksek lisans ve doktora tezleri belirlendi.

- Bu yıl 7'incisi düzenlenen Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde Türkiye'nin en nitelikli yüksek lisans ve doktora tezleri belirlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ev sahipliğinde ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin organizasyonunda düzenlenen 7. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Kuşadası Fantasia Deluxe Otel’de gerçekleştirildi.

7. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde sunulan yüksek lisans ve doktora tezlerinin yanı sıra sunulan araştırma bildirileri öğretim üyelerinden oluşan seçici kurullar tarafından değerlendirildi. Doktora kategorisinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Dr. Kenan Karagül “Turistlerin Otellere Dağıtım Problemine Bir Çözüm Önerisi ve Alanya’da Bir Uygulama” başlıklı tezi ile “En İyi Doktora Tezi Ödülü”ne layık bulundu. Doktora kategorisinde “Teşvik Ödülü” ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Selin Yıldız tarafından hazırlanan “Türkiye’de Turizm Tesislerinde Evrensel Tasarım İlkeleri Üzerine Bilgi Geliştirilmesi, İstanbul Örneğinde İrdeleme” başlıklı tez çalışmasına verildi.

Yüksek lisans kategorisinde “En İyi Yüksek Lisans Tezi Ödülü” Anadolu Üniversitesi’nden Gözde Türktarhan’a “Türkiye’de Turizm Pazarlaması Alanyazınının Gelişim Süreci (1990-2012)” başlıklı tez çalışması ile verilirken, “Yüksek Lisans Tezi Teşvik Ödülü”ne de yine Anadolu Üniversitesi’nden Emrullah Tören “Diasporaların Anavatan Ziyaretleri: Almanya Türk Federasyon Türkiye Kültür Gezisi 2013 Üzerine Bir Alan Araştırması” başlıklı tez çalışması ile layık bulundu. “En İyi Bildiri Ödülü”ne ise Yrd. Doç. Dr. Çağıl Hale Özel “Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin Süreli Yayın Olarak Gelişiminin Sözlü Tarih Yöntemiyle İncelenmesi” bildirisi ile layık bulundu. 2010 yılından bu yana verilmekte olan “Çelik Gülersoy Özel Ödülü” bu yıl yüksek lisans tez çalışmasına verildi. Ödül, Anadolu Üniversitesi’nden Kübra Aşan’a “Doğa Deneyimleri Açık Alan Rekreasyon Güdüleri ve Tatil Aktivite Tercihleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi” başlıklı yüksek lisans tezi ile verildi.

2010 yılından bu yana düzenlenen Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi bu yıl Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bilimsel ev sahipliğinde ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin organizasyonunda gerçekleştirildi. Kongrede iki kategoride ödüller verildi. “En İyi Disiplinlerarası Bildiri Ödülü”, Murat Yetkin ve Engin Üngüren tarafından hazırlanan “Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Otel Değerlendirme Sitelerine Yönelik Tutumları” başlıklı bildiriye verildi. 1990 yılında yayın hayatına başlayan ve bu yıl 25. Yayın yılını kutlayan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi için verilen “25. Yıl Özel Ödülü”, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav ve Yrd. Doç. Dr. Gökçiçek Savaşır tarafından hazırlanan “Uludağ Büyük Otel” başlıklı bildiriye verildi.

- TURİZM EĞİTİMİNE HİZMET ÖDÜLLERİ 2014

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılından bu yana geleneksel olarak turizm eğitimine ve araştırmalarına katkıda bulunanlara verilen “Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri” plaket töreni 4 Nisan 2014 tarihinde yapıldı. 7. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi ve III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi ile eş zamanlı olarak düzenlenen plaket töreni Fantasia Deluxe Otel’de yapıldı. Turizm Eğitimine Hizmet Plaketi verilen altı kişi şu şekilde sıralanıyor: Çankaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Işın Dener, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alp Timur ve Prof. Dr. Öcal Usta, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, bibliyografya uzmanı Bülent Ağaoğlu ve ülkemizde akademik düzeyde ilk turizm eğitimi alan Dr. Tunay Akoğlu.

- Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi 25. Yılını kutladı

1990 yılında yayın yaşamına başlayan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin 25. yayın yılı dolayısıyla düzenlenen törende dergiye 25 yılda katkıda bulunanlara plaket verildi. Törende konuşan dergi editörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi iken çıkarmaya başladıkları derginin 25. yayın yılına ulaşmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Kozak, derginin bu günlere ulaşmasında katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sunarak, teşekkür plaketlerini verdi.

TÜRKİYE’NİN EN NİTELİKLİ TURİZM TEZLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.