Türkiye’nin ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı!

Türkiye’nin ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı!
Türkiye'nin ev sahipliğinde, 3. Kolordu Komutanlığı'nca koordine edilen "Eurasian Star 2015 (Avrasya Yıldızı) Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı"nın...

Türkiye'nin ev sahipliğinde, 3. Kolordu Komutanlığı'nca koordine edilen "Eurasian Star 2015 (Avrasya Yıldızı) Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı"nın başarıyla sona erdi.

Genelkurmay Başkanlığı, "Eurasian Star 2015 Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı"nın 3'üncü Kolordu Komutanlığı tarafından 16-26 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul ve İzmir'deki 4 farklı merkezde eş zamanlı ve koordineli olarak icra edildiğini duyurdu. 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın da katıldığı tatbikat başarıyla tamamlandı.

Tatbikatın maksadının 3'üncü Kolordu Komutanlığı'nın, bir NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı olarak, yüksek yoğunluklu çatışma harekatını da içeren bir barışı destekleme harekatının planlaması, bulunduğu garnizondan başka bir bölgeye intikal/yığınaklanması ve müteakiben ileri komuta yeri sevk ve idare etme bilgi ve becerilerini geliştirmek olduğu bildirildi.

Tatbikata, 3'üncü Kolordu Komutanlığı birliklerinin yanı sıra NATO üyesi 12 ülke personeli ile günümüz harekat alanında faaliyet gösteren 20 resmi ve sivil, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan toplam bin 285 personelin katıldığı açıklandı. Tatbikatta ayrıca 282'nci Mekanize Romanya Tugayı, Güneydoğu Avrupa Tugayı (SEEBRIG) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İnsani Yardım Tugayı'ndan birlikler de yer aldı.

Tatbikatın 25 Kasım 2015 tarihinde İzmir'de icra edilen "Seçkin Gözlemci Günü"ne 14 ülkeden 25 general/amiral, 7 subay ve 3 üst düzey temsilcinin katıldığı bildirildi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı!

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.