"Türkiye’nin gücünü sınamaya çalışıyorlar"

"Türkiye’nin gücünü sınamaya çalışıyorlar"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tarihte sabıkası olanların bugün Ortadoğu'ya ayar vermeye çalıştığını belirterek,...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tarihte sabıkası olanların bugün Ortadoğu'ya ayar vermeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin gücünü sınamaya çalışıyorlar. Onlara Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiyle "Dostluğumuz ne kadar kıymetli ise düşmanlığımız da o kadar şiddetlidir" dedi. Yıldırım, ABD'nin kılavuzu da karga olduğu için bölge için yapacağı bir şey olmadığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen "53. İl Danışma Meclisi Olağan Toplantısı'na katıldı. Kaya Termal Otel'de düzenlenen toplantıya Bakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Türkiye'nin önemli süreçten geçtiğini belirten Yıldırım, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliğine karşı kurulan tuzakların, geçmişte olduğu gibi üstesinden gelineceğine dikkat çekti.

"TERÖR DİYEMİYORLAR, ÇÜNKÜ DİYET BORÇLARI VAR"

Türkiye'nin geçmiş tarihindeki başarılarını anlatan Yıldırım, "Tarihte esaret altına girmeyen iki ulus var. Biri İngilizler, biri Türklerdir. Ancak hem esaret altına girmeyen hem de hiçbir milleti esaret altına almayan tek ulus Türklerdir. Biz böyle bir medeniyetten geliyoruz. Milletimizle ne kadar övünsek azdır. Tarihte sabıkası olanlar bugün bulunduğu bölgeye ayar vermeye çalışıyorlar. Onlara o tarihlerde şark meselesi diye bu işi taşıdınız, şimdi de Kürt meselesi diye taşıyorsunuz. Hiç kimse ne içeride ne dışarıda bu milletin arasına giremez. Bunu herkesin bilmesi lazım. Birinci görevimiz bölgedeki vatandaşlarımızın arasındaki teröristleri temizlemektir. Bizim vasıtalı iletişime ihtiyacımız yok. Millet bölgeden seçilen milletvekillerine destek verdi, onlar bu desteği istismar ettiler. Terör örgütünün dümen suyundan kurtulamadılar. Baskısına karşı baş kaldıramadılar. Teröriste, terörist diyemediler. Teröre terör diyemediler, diyemezler. Çünkü diyet borçları var. Onun için bölgedeki Kürt vatandaşlarımızın onlardan bir beklentisi kalmadı" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİ BASİRETLİDİR"

Halkların Demokratik Partisi'nin 7 Haziran genel seçimlerinde söylediklerinin tatlı masal olduğunu 8 Haziran'da milletin gördüğüne işaret eden Yıldırım, "Türk milleti basiretlidir, bugüne kadar yanlışları düzelterek gelmiştir. Millet dedi ki "biz ne yaptık?" Biz bunlara güvenerek ne yaptık? Birisi sağa birisi sola gidiyor biri yukarıya doğru gidiyor. Millet doğruyu kısa sürede gördü hemen ibreyi 1 Kasım'da düzeltti. Siyaset tarihinde 5,5 ayda seçmen kanaatinin bu kadar keskin değiştiği bir vaka yoktur. Ne dediler uzmanlar, "Erdoğan bir siyaset sihirbazı." Onların bilmedikleri bir şey, Erdoğan sihirbaz değil, siyaset ustasıdır" dedi.

"TERÖR TAKVİYELİ PARTİ İLE ANA MUHALEFET AYNI TELDEN ÇALIYOR"

Terörle kararlı bir mücadeleleri olduğunu ve milletin arkasında olduklarını kaydeden Yıldırım, yüzde 70 üzerinde destek olduğunu belirtti. Terörü Türkiye gündeminde en alt sıralara indirmeye kararlı oldukların belirten Yıldırım, "Biz bu mücadeleyi yaparken ana muhalefet partisine ne demeli? Her şey ortada. Bugün mecliste operasyonlar konuşurken bakıyorsun terör takviyeli parti ile ana muhalefet partisi aynı telden çalıyor. İzmirliler bunu lütfen not edin. Sizin Atatürk'ün partisi diye yıllardır desteklediğiniz ana muhalefet partisinde bazı sözcüler teröriste şehit diyebiliyor. Hendekleri kazanlara, çukur kazan arkadaşlar diyebiliyor. Bu ülkenin birliği, kardeşliği, bağımsızlık için canınını ortaya koyan o şehitlerimiz bizim baş tacımızdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ SINAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Ortadoğu'daki durumu dikkatle izlediklerini, Kurtuluş Savaşı öncesi Osmanlı sonrası "karmaşık bir ortam oluşur mu" diye dikkatle izlediklerini ifade eden Yıldırım, Rusya ile yaşananların, Suriye'deki meydana gelen olaylarla Türkiye'nin gücünü sınanmaya çalışıldığını ifade etti. Yıldırım, şöyle devam etti: "Onlara Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiyle "Dostluğumuz ne kadar kıymetli ise düşmanlığımız da o kadar şiddetlidir" diyorum. Dostluk esastır. Barış esastır, kardeşlik esastır. Ama bu mübarek topraklara kim göz dikerse onun da cevabı en şiddetli şekilde verilir. Bu bayrak bu şekle kolay gelmedi, bir anlamı var. Rengi şehit kanlarında oluşuyor, bu bayrağın hilali Türk milletinin bağımsızlık sevdasıdır, yıldızı her bir şehidimizi temsil eder. Bu bayrağı sonsuza kadar en yükseklere çıkarmaya 78 milyon vatan evladının rüyasıdır, hedefidir."

Ana muhalefetin iktidarın alternatifi olduğunu belirten Yıldırım, bu yüzden CHP'nin terörün değil Türkiye'nin yanında olduğuna dair duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı.

"ABD'NİN YAPACAĞI BİR ŞEY YOK, KILAVUZLARI KARGA"

Amerika Birleşik Devletleri'ni de eleştiren Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Başkanlık sistemi gereklidir. Biz bunu deyince "Türkiye bölünecek" diyorlar. O Amerika. Amerika'dan bize ne? Onlar işine baksın. Onlar bu bölgede olayları düzgün görseydi Irak, Suriye, Mısır, Libya, Yemen bu hale gelmezdi. Onların bölge için yapacakları bir şey yok. Çünkü kılavuzları karga. Onun için fazla bir şey beklemeyelim. Biz bu bölgenin teminatıyız, bu mübarek topraklara gözü gibi bakmasını bilir, planları tezgahları tersine çevirmesini de elbette bilir."

"NEREDEN DARBE YİYECEĞİZ DİYE ZAMAN KAYBETMEYELİM"

Başkanlık sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derde devadan gayrı Anayasada her şey var. Vatandaşın beklentisi derdine devadır. Biz milletimizin bizden beklediği işleri yaparken bir de sağımıza, solumuza arkamıza önümüze bakarak nereden darbe yiyeceğiz diye zaman kaybetmeyelim. Milli iradeyi en üst irade yapalım. AK Parti bütün vesayetleri kenara itmedi mi? Artık bu bundan sonra da gelecek nesiller acaba ne olacak, darbe mi olacak, yargı darbesi mi olacak, istikrarsızlık mı olacak diye düşünmesinler. İşi hiç oraya buraya çekmeye lüzum yok. Belediye başkanını düşünün. Türk demokrasisi yıllardan beri belediye başkanı seçiyoruz, meclisi de seçiyoruz. Ama ayrı ayrı işte başkanlık da bu. Başkan kendi yönetimini kuracak, mecliste onu denetleyecek. 5 sene geçti memnun değilsiniz, değiştirirsiniz. Ama ne olacak? Koalisyon diye bir şey olmayacak. Sürekli istikrar olacak. Bürokrasinin, yargının zaman kaybetmesine izin vermeyeceksiniz. Bunu diktatörlüğe götürmek, ülkenin bölünmesine taşımak bilgisizliktir değilse de art niyettir."

Yıldırım başkanlık sistemi ile ilgili bilgilendirmenin artmasıyla desteğin de arttığını ve şu an destek verenlerin yüzde 55 olduğunu kaydetti.

"HAYIR'CILAR KAYIĞINA BİNMİŞ DURUMDALAR"

Muhalefet partilerini de eleştiren Yıldırım şöyle konuştu: "Hayır'cılar kayığına binmiş durumdalar. Millet de izliyor. Ey arkadaşlar siz milletin istediğine karşı koyabilir misiniz? Millet tamam dedi mi siz ne derseniz deyin vız gelir. 367'yi icat ettiniz ne oldu? Doğrudan cumhurbaşkanlığı seçilme kararı verildi mi? Bu başkanlık sistemini millet vekil tayin ettiklerinin yapmadığını görürse vallahi de billahi de kendisi yapacak. Bakın, millet bize vekalet veriyor. Milleti kızdırmayalım. Millete yeni bir zahmet yüklemeyelim. Her seferinde siyasetin yanlışlarını millet mi düzeltecek. Ne istiyorsunuz bu milletten? Niye yan çiziyorsunuz? Uzlaşma komisyonu var. Konuşun, uzlaşın milleti bu yükten kurtarın. Yoksa millet sizden kurtulmanın yoluna bakacak."

"BİZİ ATATÜRK TESTİNE TABİ TUTMUŞLARDI"

Binali Yıldırım geçtiğimiz dönemlerde kendisine yönelik Atatürk posterini indirttiği iddialarını hatırlatarak, "Torbalı'da bizi Atatürk testine tabi tutmaya çalıştılar. Şimdi içerisinde bulundukları durum yürekler acısı. Atatürk posteri yerlerde bu işe isyan edenlerin kafasını koparıyorlar. İşte ana muhalefetin durumu ortada. Değerlerimize sahip çıkacağız. Hiç kimsenin bu ülkenin, bu milletin tekeline almasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"ECEVİT'İN VASİYETİNİ TUTTULAR, KÖY KENT YAPTILAR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın İzmir için ne yapıldığını belgelerle anlattığı meclis konuşmasını hatırlatarak, "Şimdi size soruyorum, son 20 yılda İzmir'de ne değişti? Sizin hayatınızı kolaylaştıran ne yapıldı? Bir şey yapılmadı ki diye sesler duyuyorum, yapıldı diyenleri de duyuyorum. İzmirli yapılanı da kimin yaptığını da yapılamayanları da görüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz ne değişti diye sorduğumuzda yerel yönetimler alınganlık yapıyor. "Biz de çalışıyoruz" diyorlar. Aslında İzmir'e haksızlık etmeyelim, değişen şeyler de var. En büyük değişim rahmetli Bülent Ecevit'in vasiyetinin yerine getirilmesi. Neydi vasiyeti? Köy kent kurmak. Çok çalıştı, örnek projeler hazırlattı ama sağlığında bunu başaramadı. Bizim ana muhalefet belediyeleri rahmetli Ecevit'in vasiyetini tuttular, İzmir'i köy kente çevirdiler" diye konuştu.

"35 PROJE TIKIR TIKIR GİDİYOR, MOSMOR OLDUNUZ MOSMOR"

İzmir'de AK Parti'nin son 13 yılda 35 milyarlık yatırım yaptığını hatırlatarak, İzmir'de 19 yıl bitirilemeyen çevre yolunu bitirdiklerini, Menemen'e kadar uzattıklarını ve yolun Çandarlı'ya kadar ilerleyeceğini kaydeden Yıldırım, "Çünkü Çandarlı'da Avrupa'nın en büyük limanını yapıyoruz, önümüzdeki aylarda ihalesini yapacağız. Aliağa'dan raylı sistemi Bergama'ya uzatacağız. "35 proje ne oldu" diyenlere söylüyorum. 35 proje tıkır tıkır gidiyor. Siz mosmor oldunuz, mosmor. Bir tanesi bitti diğerleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Biz suya yazı yazanlardan değiliz. Biz söz verdik mi sözümüzün arkasında dururuz" ifadelerini kullandı.

"İZMİR MİLLETVEKİLİYSE KÜFÜR SİYASETİNİ BIRAKACAK"

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise 2019 yılına kadar birçok iş yapacaklarını belirterek, "Biz siyaseti vatanı sevmekle eş tutuyoruz. Biz siyasette her zaman nezaket dilini kullanarak, insanı siyasetin merkezine koyarak vicdanlı siyaset yapıyoruz. İzmir'in AK Parti'ye ihtiyacı var. Yıllarca İzmir'de algı operasyonları yapıldı. Bu kadar algı yönetimi yaptılar, bizi de algı uzmanı yaptılar. Biz bu algıların hepsini yıkacağız. Biz İzmir'de ezber bozmaya geldik. Onların, CHP'nin İzmir milletvekili olan genel başkanları, Cumhurbaşkanımıza yakışıksız kelimelerde bulundu. Madem ki İzmir milletvekili oldu, İzmir'in ılıman iklimine uyacak, küfür siyasetini bırakacak. Ya İzmir'de İzmir diliyle konuşacak ya da buradan gitsin başka yerden milletvekili seçilsin" diye konuştu.

"2019'DA BÜYÜKŞEHİRİ KAZANACAĞIZ"

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim zamanında gizli toplantılarda kadınlara "Elinizdeki ojeleri silin, makyajlarınızı temizleyin evlerdeki kadınlara ziyarete öyle gidin" dediğini ileri sürerek, AK Parti'nin yıllardır kadınların tüm içtenlikleriyle yanında olduğunu kaydetti. Delican, 2019 yılına İzmir'de büyükşehiri kazanacaklarına da yürekten inandığını sözlerine ekledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da başkanlık sistemine acilen geçilmesi gerektiğini ve sisteme geçilmesiyle ekonomide bile 6 ay sonra büyük bir hareketlenme görüleceğini ifade etti.

Programın sonunda sertifika ve fidan sunumu takdimi yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.