Türkiye’nin İkinci Büyük Spor Kompleksi Yıldırım’a

Türkiye’nin İkinci Büyük Spor Kompleksi Yıldırım’a
Bursa’nın Yıldırım ilçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini ilçeye kazandıracaklarını söyledi.Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşlara...

Bursa’nın Yıldırım ilçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşlara dev spor kompleksinin müjdesini verdi. 7’den 70’e herkesin yararlanabileceği, içerisinde kayak eğitim merkezinden yüzme havuzlarına kadar birçok tesisi barındıracak olan spor kompleksi çocuklar, gençler, kadınlar ve bedensel engelliler öncelikli olmak üzere herkesin sportif alanlarda eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor. 2015’te ihalesi yapılacak olan spor kompleksi ilçede 250 bin gencin kötü alışkanlıklardan korunmasını ve spora teşvikinde fayda sağlayacak. Ankara yolundaki 34 dönümlük kara yolları arazine yapılacak olan tesisin temelinin yıl sonuna kadar atılması bekleniliyor.

Plansız yapılaşmanın Yıldırım’ın değerini düşürdüğünü belirten Edebali, “Kaliteli mimari projelerle ilçemizin değerini yukarılara taşıyacağız. Bu kapsamda Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandıracağız. Ankara yoluna cephesi bulunan 34 dönümlük kara yolları arazisine kamu yatırımıyla tesisimizi yapacağız. Tüm Yıldırımlı hemşehrilerimizin spor yapmasına olanak tanıyacak bu tesiste 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yer alacak. İhalesini bu yıl yaparak temelini de atacağız. Uluslararası voleybol, basketbola müsabakaları Yıldırım’da oylanabilecek. Yıldırımlılar bu müsabakaları izleyebilecek. Kapalı yüzme havuzlarımız, jimnastik salonlarımızla Türkiye’nin en büyük ikinci spor kompleksi olacak. Sadece çocukların değil 7’den 70’e tüm Yıldırımlıların spor yapmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Yıldırım’ı sporun yeni merkezi yapmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Edebali, “Bu hedef doğrultusunda fiziki şartları da sağlamaya devam ediyoruz. İlçeye değer katacak olan ve ilçede büyük bir eksikliği giderecek olan Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi, 20 milyon liralık bütçesi ve en az 4 bin kişilik kapasitesi ile ilçenin spor alanında hedeflerine büyük katkı koyacak” açıklamasını yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.