Türkiye’nin Kovanı Çine’de Üretiliyor

Türkiye’nin Kovanı Çine’de Üretiliyor
Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Akçova yakınlarındaki Seferler Mahallesi’nde yaşayan bir marangoz mahareti sayesinde ülkenin dört bir yanına arı kovanı üretmeye başladı.

- Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Akçova yakınlarındaki Seferler Mahallesi’nde yaşayan bir marangoz mahareti sayesinde ülkenin dört bir yanına arı kovanı üretmeye başladı.

Her yıl sipariş üzerine binlerce kovan üretimi yapan marangoz Mehmet Karadağ, siparişleri yetiştirmekte güçlük çekince tüm üretimi arı kovanına yönlendirdi. İşlerin oldukça iyi olduğunu belirten Karadağ, tanesini 75-100 TL arasında değişen fiyatla ürettiği kovanların Karadeniz’den Doğuanadolu illerine kadar arıcılık faaliyeti yapılan her yerde satıldığını belirtti.

Yaşadıkları bölgenin arıcılığa elverişli olduğu için marangozluk yaparken arıcılığa başladığını ve kendi kovanını üretince birden kendisini kovan üretiminde bulduğunu belirten Mehmet Karadağ, “1968 yılında marangozluğa başladım. Bir süre sonra arı edindim ve arıcılık da yapmaya başladım. Bu esnada marangoz olduğum için kendi kovanlarımı kendim yaptım. Benim kovanlarımı gören pek çok arıcı kendisi için kovan siparişi verince kovan üretimine de başladım. Daha sonra kovan siparişlerini yetiştirmekte güçlük çekince diğer tüm işleri bırakıp sadece kovan üretmeye başladım. Şu anda katlı kovan 100, tek kovan 75 TL’ye üretiyoruz. Bizim ürettiğimiz kovanlar özel olduğu için Ege illerinin yanı sıra Zonguldak’tan Doğu Anadolu illerine kadar pek çok ildeki arıcılarımızdan sipariş alıyoruz. Köyde yılın 12 ayı boyunca kovan üretimi yapıyoruz” dedi.

Kovan üretimi yapan Mehmet Karadağ'ı ziyaret eden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, arıcılığın bal üretiminin yanında yan sektörlerle birlikte Türkiye’de önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtti.

TÜRKİYE’NİN KOVANI ÇİNE’DE ÜRETİLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.