Türkiye’nin Tatlı Suları Bursa’da Tartışılacak

Türkiye’nin Tatlı Suları Bursa’da Tartışılacak
Türkiye’nin tatlı sularının korunması maksadıyla iki yılda bir düzenlenen Ulusal Limnoloji Sempozyumunun 6’ncısı önümüzdeki pazartesi günü Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak.

- Türkiye’nin tatlı sularının korunması maksadıyla iki yılda bir düzenlenen Ulusal Limnoloji Sempozyumunun 6’ncısı önümüzdeki pazartesi günü Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak.

25-28 Ağustos 2014 tarihlerinde dört gün sürecek bilimsel toplantılarda ülkenin 47 üniversitesinde görev yapan 150 bilim adamı tebliğ sunacak. Bursa’nın Uluabat Gölü ve Nilüfer Çayı’nda son yıllarda yaşanan kirliliğin masaya yatırılacağı sempozyum, Türkiye Limnoloji Derneği’nin olağan toplantısıyla sona erecek.

Ülkedeki çeşitli gölleri ile diğer tatlı su kaynaklarında yapılan bilimsel araştırmaların değerlendirileceği toplantılarda, Türkiye’deki doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacak. Bursa’daki 6. Ulusal Limnoloji Sempozyumu tatlı sularımızın geleceğine ışık tutacak.

Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek sempozyumun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Çok sayıda bilim adamı tarafından büyük emek harcanarak hazırlanan ve ülkedeki iç su kaynaklarının biyolojik ve ekolojik durumlarını gözler önüne serecek bilimsel araştırmalar, sempozyum sonunda çözüm tekliflerinin açıklanacağı sonuç bildirgesiyle kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Tatlı su kaynaklarının korunması, bunlardaki biyolojik çeşitlilik ve riskleri, su kaynaklarına yönelik tehditler, ekolojik riskler, çevresel DNA’ların korunması, yabancı tatlı su balıklarının zararları ile Uluabat Gölü ile Nilüfer Çayı’nın kirlilik seviyeleri sempozyumun öne çıkan konuları arasında.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.