"Türkiye’nin Yüzde 80’i Eziliyor"

Türkiye’nin Yüzde 80’i Eziliyor
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ezilenler olarak el ele vereceklerini belirterek, "Kimdir ezilen biliyor musunuz? Türkiye’nin yüzde 80’idir" dedi. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Doğ...

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ezilenler olarak el ele vereceklerini belirterek, "Kimdir ezilen biliyor musunuz? Türkiye’nin yüzde 80’idir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu’nun Bağcılar’da düzenlediği programa katıldı. Programda konuşan Selahattin Demirtaş, tek dil, tek millet anlayışını kabul etmediklerini kaydederek, “Türkiye’nin sınırları içinde her halk onurluca yaşayacak diyorsan bunların yaptığı gibi tek dil, tek millet faşizminden uzak duracağız. Türk halkı zannetmesin ki tek dil dayanışması Türklerin işine yarıyor. Hiçbir halk başka bir halkı ezerek huzur, mutluluk bulmaz. Türk milletinin çıkıp şunu demesi lazım; ‘Ey başbakan sen benim adıma Türklüğü kullanarak başka halkları yok sayamazsın, onların diline kimliğine hakaret edemezsin’ demesi lazım. Benim dinimde böyle bir şey yok dememiz lazım. Bunların tekçi, ırkçı anlayışını kırmak için ezilenler olarak el ele vereceğiz. Kimdir ezilen biliyor musunuz? Türkiye’nin yüzde 80’idir. Analar iyi bilir. Kürt annesi iyi bilir zulüm nedir, acı nedir iyi bilir” dedi.

“KADINLAR TEKÇİ ANLAYIŞI KABUL ETMEMELİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimini belirleyecek olanların kadınlar olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bu seçimi belirleyecek olanlar başta analar olmak üzere kadınlardır. Kadınlar tekçi anlayışı kabul etmemelidir. Kadınlar kendilerine hakaret eden sadece 3 çocuk yapın, karşınıza çıkan ilk kişiyle evlenin, ince eleyip sık dokumayın, siz sadece erkeklere karı olan devlete de 3 çocuk doğurun başka işiniz yoktur anlayışını sandığa gömecek kadınlardır. Öyle bir cumhurbaşkanı oraya gitmeli ki bütün bunları ezilenlerin hakkını temsil edebilmeli. Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki Çankaya’da hükümetin yaptığı her yanlışa cesurca dur demeli” diye konuştu.

“BEN HALKIN ADAYIYIM”

Partilerin değil, halkın adayı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bana diyorlar ki ‘CHP projesinin adayıdır’. CHP ve MHP’liler de ‘AK Parti projesinin adayıdır’ diyorlar. İki kesim de halkın içinden hakiki bir aday çıkabileceklerine imkan vermiyorlar. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş çünkü. Hele hele bir Kürt kökenli değil, hakiki bir Kürt cumhurbaşkanlığına aday olacak. Buna inanamıyorlar. Kafaları buna basmıyor. Bir Kürt’ün çıkıp Türk’ün hakkını savunacaklarına kafaları basmıyor. Yılarca Kemalizm adı altında Müslümanlara, Alevilere, solculara bu ülkede haksızlık yapıldı. Onlar iktidarı kendi hizmetleri için kullandı. Sağcılar geldi. Kendinden yana olmayanların tamamını ezdiler. Biz bu çarpık siyasi anlayışa güç yaratarak geri kalanları ezme siyasi anlayışına son vermek için yeni yaşam öneriyoruz” şeklinde konuştu.

İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliamı kınayan Demirtaş, “Mazlum Filistin halkının yanında o mücadelenin içinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Hükümetin İsrail’in kınama politikasını bir yana bırakıp yaptırım uygulamasını istiyoruz. Askeri üsleri neden kullandırıyorsun bunları istiyoruz. Kayseri’de ki pilot eğitim mekanizmasını fes etmiyorsun? Malatya’daki üstü İsrail’e kullandırıyorsun? Neden İsrail’le askeri silah satış sözleşmeleri yapıyorsun? Bunları açıklaman lazım” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.