"Türkmenlerin vurulması Türkiye açısından asla..."

"Türkmenlerin vurulması Türkiye açısından asla..."
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Türkmenler konusundaki tavrının net olduğunu belirterek, "Türkmenlerin vurulması Türkiye açısından asla...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Türkmenler konusundaki tavrının net olduğunu belirterek, "Türkmenlerin vurulması Türkiye açısından asla kabul edilmeyecek bir durumdur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesine değinen Çelik, "Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Angajman kuralları tarafından en güçlü şekilde iletildi. Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Esad Suriye topraklarını terk etmelidir. Suriye halkı kendi geleceğine hiç bir dış etkiye maruz kalmadan karar vermelidir. Rusya'nın orada da hava kuvvetlerini bulundurmasıyla tablo daha karmaşık bir hal almaktadır. Türkmenlerin vurulması Türkiye açısından asla kabul edilmeyecek bir durumdur. Türkiye'nin Türmenler konusundaki tavrı nettir. Ayrılmaz bir bütünüz. Türkmen davasına AK Parti hükümetlerinin katkısı büyük. Bazı önemli noktalar Türkmenler ve muhalifler tarafından yeniden ele geçirildi. BM'ye gerekli çağrılar yaptık. Anlamlı ve nitelikli bir destektir. Türkmenleri kimse sahipsiz sanmasın. Bölgede ılımlı muhalifler ve Türkmenleri hedef alınması bölgeyi daha büyük olumsuzluklara iter. Bilgiler açık Rusya DAİŞ'ten çok ılımlı güçleri hedef alıyor. Afganistan'daki tabloyu herkes çok iyi incelemeleri hafızasını tazelemeli. Buradan Suriye için anlamlı bir gelecek çıkmaz. Bunlar terör örgütlerine karşıysa anlamlıdır. Esad'ın güçlenmesi demek Suriye'nin terör örgütleri için uygun bir yer olması demektir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.