TÜRKOĞLU'NDA 13.GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENLERİ BAŞLADI

TÜRKOĞLU'NDA 13.GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENLERİ BAŞLADI
Türkoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen 13. sünnet şölenleri Bugün Şekeroba, Dedeler ve Yeşilyurt mahallelerinde başladı.

Türkoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen 13. sünnet şölenleri Bugün Şekeroba, Dedeler ve Yeşilyurt mahallelerinde başladı.

Uzman Doktor ve ekiplerinin Hijyenik, sağlıklı ortamlarda ve kontrollü şekilde gerçekleştirdiği sünnet şölenleri ilk olarak Şekeroba, Yeşilyurt ve Dedeler Mahallelerinde start verdi.

Ayrıca Türkoğlu Belediyesi ekipleri tarafından çocuklara hatıra olarak erkeklik belgeleri ve oyuncaklar verildi.

ali_6035.jpg

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Geleneksel hale getirdiğimiz sünnet programlarımızın 13.sünü yapıyoruz. İlk olarak Şekeroba Mahallemizden başlattık. Biliyorsunuz bu sene 13.ncüsünü düzenlediğimiz sünnet programları profesyonel ve tecrübeli ekibimizle yapmaktayız.

Buradaki amacımız çocuklarımıza kaliteli ve sağlıklı bir şeklide usta ellerle sünnetlerinin yapılması. Yılda ortalama 500 ile 750 arası çocuklarımızı sünnet yapıyoruz. Toplamda bu zamana kadar 8.000-8.500 civarında çocuğumuza sünnet yaptırdık. Belediyemizin en önemli, en güzel programlardan bir tanesi.

Ben burada emeği geçen bütün hocalarıma, sünnet ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şekeroba Mahalle Muhtarı Seyfettin Bolat ise; “Geleneksel 13.Sünnet şölenine Sayın Başkanım sayesinde gerçekleştiriyoruz. Bu senede onun sevincini yaşıyoruz. Sayın Başkanıma geleneksel hale getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden, yapmış olduğu sosyal faaliyetlerden çok memnunuz. Yollarımızdan, Mahallelerimizin içerisine döşenmiş olan kilit taşlarından, az önce Başkanımızın söylediği gibi sosyal tesis alanlarında yapıldığı gibi. Yapılan hizmetlerden, insanlarımızla iç içe olmasından, mahallemizle özellikle ilgilenmesinden teşekkür ediyorum.

ali_6042.jpg

Sünnet şöleni için programımıza katılan Özellikle Başkanımızın yapmış olduğu programlara halkımızın özen göstermesinden çok mutluyum, teşekkür ediyorum. Allah hayırlı, uğurlu eylesin.” Dedi

Türkoğlu Belediyesi ekipleri tarafından her yıl devam eden sünnet şölenleri, 18 Mayıs tarihine kadar toplamda 44 mahallede devam edecektir.

Türkoğlu ilçesi Geleneksel Sünnet şölenleri Tarihleri;

25 Nisan Salı : Küçükimalı, Büyükimalı, Kaledibi, Muratçakıroğlu

27 Nisan Perşembe: Kırmakaya, Yolderesi, Doluca

28 Nisan Cuma: Yeşilyöre,Avşarlı

02 Mayıs Salı: Önsenhopurlu, Yavuzlar, Hopurlu

05 Mayıs Cuma: Kılılı, Çakallıçullu, Çakallıhasanağa

09 Mayıs Salı: Beyoğlu,Akçalı

10 Mayıs Çarşamba: Ceceli, Kızıleniş

11 Mayıs Perşembe: Tahtalıdedeler, Kuyumcular, Pınarhöyük, Kumçatı, Yeniköy, Özbek, Kelibişler,Cennetpınarı, Bayramgazi, Minehöyük

15 Mayıs Pazartesi: Göllühöyük, Çobantepe, Hacıbebek, Kadıoğluçiftliği

17 Mayıs Salı: Türkoğlu Merkez

18 Mayıs Çarşamba: Uzunsöğüt, Aydınkavak, Yenipınar

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.