TÜRKOĞLU'NDA KUTLU DOĞUMA ÖZEL 1446 ADET FİDAN DİKİLDİ

TÜRKOĞLU'NDA KUTLU DOĞUMA ÖZEL 1446 ADET FİDAN DİKİLDİ
Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve ilçe müftülüğü işbirliği ile "Kutlu Doğum" etkinliği düzenledi. Etkinlik, halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve ilçe müftülüğü işbirliği ile "Kutlu Doğum" etkinliği düzenledi. Etkinlik, halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber efendimizin Doğum gününün 1446.yılı dolayısıyla Türkoğlu Orman işletme şefliği ve İlçe Müftülüğü tarafından Türkoğlu ilçesine 1446 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. 

ali_4873.jpg

Türkoğlu Misak-ı Milli konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Jandarma Komutanı Anıl Çağatay Yazıcı, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Kuranı Kerim okuma yarışmasında Türkiye ikincisi olan Bekir Büyükkurt ‘un Kuran ı Kerim tilaveti ile başladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal şöyle konuştu; “Bugün Peygamber efendimizin 1446.ıncı doğum gününü kutluyoruz. Öncelikle şöyle bir temenni de bulunmak istiyorum. Allah peygamber efendimiz gibi bir insana ki, 18 bin Alem onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Doğumunda yıldızların doğdu, doğumunda putların yere serildiği böyle kutlu bir peygambere layık ümmet olmayı hepimize nasip etsin.

ali_4897.jpg

Bu peygamber efendimiz doğum günü vesilesiyle 1446 fidanı Orman Şefliğimizden temin ederek bütün camilerimize, kuran kurslarımıza dağıttık. Bunların inşallah hepsi de yeşerecektir diye umut ediyoruz. Peygamber efendimizin yine bu doğumuna hitaben inşallah camimizde bitmek üzere, camimizi de yine bunun devamı olarak ramazan ayı içerisinde açacağız. Kuran kursumuzu da yine bu hafta içinde açtık. Çocuklarımız Türkiye’nin ilk kuran okulunda şuan da okuyorlar. İnşallah başarılı olurlar.” dedi

Peygamber efendimize naatların yanı sıra, İl Müftüsü Celal Sürgeç ‘Hz. Peygamber ve Topluma Güven’ konulu konferans verdi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç; “Kutlu Doğum 1446. Yıldönümünün hayırlara, güzelliklere, huzura, saadete, mutluluğa ve barışa vesile olmasını Cenabı haktan temenni ve niyaz ediyorum.

ali_4925.jpg

İslam da Allah’ı hakkıyla tanımanın adresi, İslamı insanlığı hakkıyla fehmetmenin yolu, Hz. Muhammet Mustafa(SAV)’dan geçmektedir. Eğer peygamberimiz, efendimiz bize rehber olmazsa  biz hakkıyla Allah’ı da tanıyamayız, biz kuranı tanıyamayız, biz insanlığı tanıyamayız. Bundan dolayıdır ki peygamberimiz bizler için rahmettir, merhamettir.” Diyerek konuştu.

Etkinlik, dua ile son bulurken katılımcılara Türkoğlu Belediyesi tarafından kırmızı karanfil ve yemek ikram edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.