Türksat, Tse’den A Seviye Sızma Testi Firması Belgesi Almaya Hak Kazandı

Türksat, Tse’den A Seviye Sızma Testi Firması Belgesi Almaya Hak Kazandı
TÜRKSAT A.Ş., Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) A Seviye Sızma Testi Firması Belgesi almaya hak kazandı.TSE’de düzenlenen belge törenine TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ile TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdü...

TÜRKSAT A.Ş., Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) A Seviye Sızma Testi Firması Belgesi almaya hak kazandı.

TSE’de düzenlenen belge törenine TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ile TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül katıldı. Bilgi güvenliğinin son derece zor ancak bir o kadar da elzem bir konu olduğuna dikkat çeken TSE Başkanı Korkmaz, “Her an her saniye istedikleri gibi önünüzdeki telefon da dâhil olmak üzere bütün sistemlerimize müdahale edebilirler, hackleyebilirler ve bunların hizmet vermelerini engelleyebilirler. Bu anlamda dünyada çok örnekler var. Öyle olunca bilgi güvenliği konusunda en iyisi olmak, herkesten daha iyi olmak zorundayız. Sadece belgelendirme değil kendi kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Biz TSE olarak, ülkemizi bu alanda en üst seviyeye taşımak için bütün gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

TÜRKSAT A.Ş., A Seviye Sızma Testi Firması Belgesinin yanı sıra, personellerinin TSE’nin Sızma Testi Uzmanı eğitim ve sınavlarına girerek başarıyla geçmesiyle Kıdemli, Sertifikalı ve Kayıtlı Sızma Testi Uzmanlıkları Belgelerini de almaya hak kazandı. Resmi Gazete’de 2013 yılının Haziran ayında yayımlanan Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında siber güvenlik testleri yapan ve bu konuda eğitim danışmanlık gibi hizmetler sunan kişi ve firmaların belgelendirilmesi görevini yürüten TSE, son 1 yıl içerisinde 310 kişiye “Sızma Testi Uzmanı Belgesi”, 4 firmaya ise “Sızma Testi Firması Belgesi” verdi.

TSE’den yapılan açıklamaya göre, son 1 yıl içerisinde TSE’den; 247 kişi stajyer sızma testi uzmanı, 35 kişi kayıtlı sızma testi uzmanı, 21 kişi sertifikalı sızma testi uzmanı, 7 kişi ise kıdemli sızma testi uzmanı, 2 adet B seviye sızma testi firması, 2 adet de A seviye sızma testi firması belgesi almaya hak kazandı.

TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Siber Güvenlik Özel Komitelerinde yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan ‘Sızma Testi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Veren Personel ve Firmalar için Yetkilendirme Kriterleri’ ile ‘Sızma Testi Teknik Kriterleri’ 2013 yılında hazırlanmış, ardından TS 13638 Standardı 2014 Aralık ayında yayımlandı.

TS 13638 Standardı, güvenlik testi yapan firmaların ve kişilerin belirli bir uzmanlık seviyesine ulaşmalarını ve belgelendirilmelerine imkân tanırken, güvenlik testi yaptıracak kurumlara da çalışacakları kişi ve firmaları belirlerken temel alacakları kriterlerin neler olması gerektiği bilgisini sunuyor.

Bu sertifikasyonla, Beyaz Şapkalı Hacker’lar için tanımlı “Stajyer Sızma Testi Uzmanı”, “Kayıtlı Sızma Testi Uzmanı”, “Sertifikalı Sızma Testi Uzmanı” ve “Kıdemli Sızma Testi Uzmanı” olmak üzere 4 farklı uzmanlık seviyesi belirlendi. Kişiler için Sızma Testi Uzmanı Belgelendirmesi, firmalar için de Sızma Testi Firması Belgelendirmesi (A, B ve C seviyeleri) mevcut. Tüm uzmanlık seviyeleri için TSE’nin düzenlemekte olduğu yazılı ve Capture the Flag (CTF) yarışma ortamındaki uygulamalı sınavlarda başarılı olma zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.