“Turkuaz” Gurup Sıkı Çalışıyor

“Turkuaz” Gurup Sıkı Çalışıyor
Kahramanmaraş kamuoyu tarafından tanınan ve sevilen Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Dilber seçim çalışmaları için gittiği

Kahramanmaraş kamuoyu tarafından tanınan ve sevilen Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Dilber seçim çalışmaları için gittiği Necip Fazıl Şehir Hastanesinde bir açıklama yaparak Kahramanmaraş Tabip odasına ‘Turkuaz’ gurubu adını verdikleri arkadaşları ile neden talip olduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Cengiz Dilber beraberinde ‘Turkuaz’ gurubu Yönetim Kurulu adaylarından Kahramanmaraş’ın sevilen doktoru Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr. Hacı Ali Genç, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Selma Ateş Güler, Aile Hekimleri Dr. Atike Yıldırım ve Dr. Fatma Kahraman’la birlikte Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi doktorlarını ziyaret ederek Tabip Odası seçimlerinde destek istedi. Servisleri ve Doktor odalarını tek tek ziyaret eden Prof. Dr. Dilber bu yola çıkarken belirledikleri yol haritasını kısa başlıklar halinde açıklayarak ; “Doktorlarımızın sorunlarını da bu sorunların çözümünü de biliyoruz bunun için biz deneyimlilerle geleneği, gençlerle dinamizmi bir araya getiren ekip olarak yola çıktık,  Önceliği hekim olan daha aktif ve daha sosyal bir oda için adayız. Sorunlarımızın çözümüne kavgalarla değil, müzakere ve istişare yolu ile ulaşan bir ekip olarak geliyoruz daha da önemlisi biz ‘Turkuaz’ ekibi olarak Genel Merkezin kendi yapımıza uygun olmayan uygulamalarına karşı dik duruş sergileyecek bir ekip olarak geliyoruz” dedi. “Turkuaz” ismini verdikleri gurupla yola çıktıklarını belirten Prof.Dr.Cengiz Dilber; “Hem yönetim kurulu adaylarımızda hem büyük kongre delege adaylarımızda hem onur kurulu adaylarımızda ve hem de denetleme kurulu adaylarımızda birbirinden değerli doktorlarımız var onlarda sağ olsun bizlerle birlikte bu yola çıktı tabi bu yolda tek değiliz karşımızda yine birbirinden değerli adaylarımız var ben onlara da başarılar diliyorum ve bu seçimin galibi kim olarsa olsun kazanan doktorlarımız olsun diyorum” dedi.

1-20160429093852.jpg

Geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan çocuk nöroloji kongresinde kazanılan birincilik ödülüyle ilgili soru sorulması üzerine Prof.Dr. Dilber şunları söyledi; “ Necip Fazıl Şehir Hastanesinden Tıbbi Genetik Uzmanı Yavuz Şahin ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinden Çocuk Nöroloji Uzmanı Doktor Olcay Güngör ile birlikte yaptığımız çalışmada ‘Kuzey Epilepsi’ hastalığı olarak bilinen ve dünyada sadece Finlandiya’da iki kişide görülen bir hastalığın yeni bir gen mutasyonunu tanımladık ve Kahramanmaraş’ta beş tane hasta tespit ettik tabi bu çalışmalarımızda TÜBİTAK bize destek oldu hastalara çok gelişmiş genetik yöntemlerden biri olan ‘tüm ekzom analizi’ uyguladık. Kahramanmaraş şartlarında bunu başarmak bizim için çok önemliydi böylece etrafta hastalığına tanı koyulamayan hastaları da tanımlamış olduk. Tabi ki tanıyı koymak tedavinin başlangıcı açısından önemli çünkü genetik rahatsızlık bilindiği için artık tedaviye yönelik çalışmalar yapacağız. Böylece hastaların havale geçirmeleri ve sara nöbetleri önlenecek, yürümeleri bozulmayacak, konuşmaları daha düzgün olacak. Yani hastalığın sebebini bildiğimiz için tedavisine daha iyi yöneleceğiz. Bu çalışmamız, tıp dünyasına önemli bir ışık olup hekimlerimize de örnek olacak. Bu çalışmamızın çok önemli olduğu görüldü ve geçtiğimiz hafta Antalya'da yapılan Çocuk Nöroloji Kongresi'nde Türkiye birinciliği ödülü verildi. Tabi ki hem mutluyuz hem de gururluyuz”

3t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.