Türkülerle Yoldaşız Ozanlarla Gardaşız Türkü Şöleni Yapıldı

Türkülerle Yoldaşız Ozanlarla Gardaşız Türkü Şöleni Yapıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Dostluk Grubu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde muhteşem bir türkü ve şiir gecesi düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Dostluk Grubu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde muhteşem bir türkü ve şiir gecesi düzenledi.

Türküler halkla buluştu... Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Dostluk Grubu muhteşem bir türkü ve şiir şöleni düzenledi. 27 Aralık Cumartesi saat 19:00-22:00 saatleri arasında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen şölene halkın ilgisi yoğun oldu. Türkü ve şiir şöleninde, Kahramanmaraş Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği'ne bağlı halk ozanları ve şairler bir birinden güzel eserlerini seslendirdiler.

Şölen, Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Öksüz (Öksüz Ozan), Dostluk Grubu adına Dr. Gökhan Gökşen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un konuşmalarıyla başladı. İhsan Öksüz yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'ne ve gecenin mimarı Dostluk Grubu'na ozanlar adına teşekkür etti. Daha sonra kürsüye, Kahramanmaraş'ın tanıtımı adına bir çok projeye imza atan çıkan Dr. Gökhan Gökşen çıktı. Gökşen konuşmasında, ozanlık geleneğinin önemini vurgulayarak; "Bizim gönlümüz, ozanlarımızla birlikte dağlarda gezer.. Bizim gönlümüz, ozanlarımızın gönlü geniş oldukça genişler. Çünkü onlar; bizim sesimiz olur, sözümüz olur, dilimiz olur. Onlar susarsa bu toprağın sesi, bu toprağın sözü kısılır. Bu bakımdan bu gün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra konuşan Fatih Mehmet Erkoç ise; ozanların her zaman bu milletin yüreğinin sesi olduğunu, tarihten bu yana dertleri, sevinçleri hep sazlarıyla sözleriyle dile getirdiklerini dile belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından salon halk ozanlarının türküleri; şairlerin şiirleriyle buluştu. Sahne alan ozanlar, kendilerine ve Maraş Yöresi'ne ait bir birinden güzel türküleri seslendirirken şairler ise kendilerine ait şiirleri okudular. Halk ozanları ayrıca; aşıklığın en önemli figürlerinden olan atışma geleneğini de sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

img_2106.jpg

Yaklaşık üç saat süren türkü ve şiir şöleni, birlikte fotoğraf çektirilmesinin ardından sona ererken; şölene Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Cemal Tanrıverdi, Muhammet Mustafa Doğru ve Akif Kahveci, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkan Yardımcıları Fatih Işık, Yaşar İster ve Hikmet Can, CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkan Yardımcısı Cuma Akpınar, Terziler Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, Öz Sağlık-İş şube Başkanı Murat Arifoğlu, Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Abdulhekim Eren, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yöneticileri, Muharip Gaziler ve Genç Temacılar da katıldı.

img_2108.jpgimg_2120.jpgimg_2153.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.